Oripäästä pääsee nyt bussilla viidesti arkipäivässä Turkuun ja takaisin

0
Rautaveden Liikenne Oy:n linja-autot kuljettavat matkustajia Oripäästä Pöytyän, Riihikosken ja Auran kautta Turkuun arkisin neljästi päivässä mennen tullen. Uusi liikennöitsijä aloitti linjalla tammikuun neljäntenä päivänä.

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ, AURA. Oripää-Pöytyä-Riihikoski-Aura-Turku -välillä on aloittanut loppiaisviikolla uusi, sastamalaistaustainen liikennöitsijä, Rautaveden Liikenne Oy. Liikennöitsijä ajaa linjaa arkisin neljästi päivässä mennen tullen. Viidennen startin hoitaa puolestaan toinen liikennöitsijä. Rautaveden Liikenne Oy:n toimitusjohtaja Tarja Siivonen kertoo heidän saaneen päätöksen asiasta loppuvuodesta.

–Tämä on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen määrittelemä reitti, ja se kilpailutti linjan marraskuun tienoilla.

Tällä haavaa yhtiön on määrä hoitaa liikennettä kaksi ja puoli vuotta.

Oripää on paikkakuntana jo entuudestaan tuttu Rautaveden Liikenteelle, sillä sen auto ajaa sieltä kerran päivässä Huittisiin ja toinen auto puolestaan Huittisista Kantatie 41:ää pitkin Oripään, Pöytyän ja Auran tienhaarojen kautta Turkuun.

Siivonen sanoo, että uudelle linjalle haluttiin lähteä kokeilemaan, koska liikennöitsijän on aina oltava ajan hermolla ja haisteltava uusia tuulia. Hän uskookin matkustajia linjalla riittävän, sillä vuorot palvelevat monipuolisesti niin työmatkalaisia, opiskelijoita kuin asioillaan kävijöitä. Hän toivottaakin kaikenlaiset asiakkaat tervetulleiksi.

Leppoisa tunnelma maaseutulinjalla

Linja-autonkuljettaja Tiina Theman on tyytyväinen uuteen pestiinsä Oripää-Turku -linjalla, ja muutaman päivän kokemuksella hän toteaa sen olevan mukavan leppoisa.

–Tämä on kivaa vaihtelua ja täysin erilaista, mitä olen ennen ajanut, hän tuumii maalaistunnelmasta ja sanoo ajan kanssa vakioasiakkaiden tulevan varmasti tutuiksi.

–Sitten tietää jo varmaan katsoa, että missä sitä viivytään, jos ei näy pysäkillä, hän naurahtaa.

Aikataulu linjalla on väljä ajettaessa Oripäästä Turuntietä kohti Pöytyää ja Auran kautta Turkuun.

–Ajoaika on kaikkiaan reilu tunti ja vasta Auran jälkeen mennään 9-tielle.

Maalaisteillä ajellessa pysäkillä ei ole niin väliä, sillä kyytiin napataan myös joistakin vakiintuneista tienhaaroista.

–Jos pysäkkien väli on tarpeeksi pitkä, silloin voidaan ottaa kyytiin väliltäkin, Theman tietää kertoa.

Siivosen tavoin Theman uskoo linjalle olevan tarvetta, kun se ensin tulee matkustajille tutuksi.

–Nyt pystyy oikeasti käymään linja-autolla töissä tai asioilla, hän iloitsee asiakkaiden puolesta.

Ensimmäinen viikko oli Themanin mukaan melko hiljainen, sillä keskelle viikkoa sattunut loppiainen sotki arkea.

–Silloin oli muutamia matkustajia kerralla. Oli kuitenkin pari työmatkalaista ja muutama opiskelijakin, hän ynnäilee ja odottaa hyvillä mielin tulevaisuuden ajoja.