Pakkasista otettiin heti kaikki irti – Luistelujäitä saatiin kuntoon loppiaiseksi

0
Tarvasjoen ulkojään jäädyttäjät Lauri Isotalo, Sauli Frantti, Juha Kleimola ja Jukka Heikkinen ovat tehneet 30 tuntia töitä ulkojään eteen. Seuraavaksi jäädytetään pienempi jää parkkipaikan eteen. Kuva: Tuomas Honkasalo

LIETO/Tarvasjoki. Kauan odotettu pakkanen on pistänyt kaukaloiden jäädyttäjiin vipinää. Muun muassa Tarvasjoella ja Pöytyän Auvaisissa ovat jäät jo luistelukunnossa.

–Lauantaina tätä hommaa aloitettiin ja keskiviikkoon mennessä on saatu jää luistelukuntoon. 30 tuntia siinä on yhteensä mennyt. Käytännössä täällä on ollut neljän tunnin välein joku jäädyttämässä. Siihen menee sellainen puolitoista tuntia suurin piirtein kerrallaan, kertoi Tarvasjoen Urheilijoiden toiminnanjohtaja Lauri Isotalo Tarvasjoen jäähallin pihalle jäädytetyn luistelujään vieressä.

Paras palaute jäädyttäjille oli nähdä loppiaisena jää täynnä luistelijoita.

Liedon kunta on tullut jäädytysoperaatiossa hienosti vastaan, sillä TarU Hockey saa jäädyttämisestä tuntipalkkaa eli jäädyttämisestä on tullut seuratyötä.

–Saamme seuralle tästä 25 euroa tunnilta, kertoo neljän jäädyttäjän porukka, johon kuuluu Isotalon lisäksi Sauli Frantti, Juha Kleimola ja Jukka Heikkinen.

–Tämähän meni noiden MM-kiekkopelien kanssa hyvin yhteen, kun eilenkin Lauri kävi jäädyttämässä ennen peliä ja me tultiin sitten kolmelta yöllä Suomen pronssipelin jälkeen, Frantti ja Kleimola naurahtivat.

Kuusivuotias Venla Pinomäki kurvaili jäällä ison luistelijajoukon keskellä äitinsä Jenni Pinomäen kanssa. Tyytyväisyys loisti molempien kasvoilta.

–On tosi kivaa, että pääsee täällä ihan ulkojäille luistelemaan. Halliin ei nyt pääse ja lumen puutteen takia ei päästä hiihtämäänkään vielä. Tässä on jo vähän tätä talven tuntua, että tästä tämä talvi taitaa nyt alkaa, jos nyt pakkaset vaan säilyy. Toiveet ovat korkealla, Jenni Pinomäki kertoi.

Korona rajoittaa vielä

Ulkojäille ei lämpimän kopin kautta pääse Tarvasjoella, sillä koronan takia kopit ovat kiinni ja luistimet vaihdetaan jalkaan ulkona penkillä.

Aikuisten harrastustoiminta on tauolla vielä ainakin kolme viikkoa, mutta lasten toiminta saa pyöriä. Hippo-luistelukoulu jatkuu 16. tammikuuta aivan normaalisti.

–Meillä on nyt linjattu, että aikuiset pitävät hallissa myös maskeja koko ajan ja olemme lisänneet myös pukukoppitilaa väljemmiksi, Isotalo selvensi seuran tekemiä koronatoimenpiteitä.
Tuomas Honkasalo