AURANMAA. Kuntoratojen talvikäyttö on viime viikkoina puhuttanut paljon myös Auranmaalla. Keskustelussa on ollut kysymys siitä, saako kuntoradoille ajetuilla hiihtoladuilla kävellä lumisena aikana vai ei.

Pöytyän Urheilijat muistuttaa, että ladut on tarkoitettu hiihtäjille.

Monia hiihtoharrastajia harmittaa niin latuja tukkivat kävelijät kuin latu-uran pilaavat askeleetkin. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään latu-uran pilaamisesta, vaan jalanjäljistä syntyneet kuopat aiheuttavat myös turvallisuusriskin.

Pöytyän Urheilijat huomauttaa, että suksen osuessa ladulla kävelystä syntyneeseen kuoppaan voi seurauksena olla tasapainon menetys ja kaatuminen. Kuoppainen latu aiheuttaa hankaluuksia erityisesti hiihtouraansa aloitteleville lapsille, joiden tasapaino ei välttämättä ole vielä kokeneemman harrastajan tasolla.

Erityisesti alamäissä, joissa vauhti on nopea ja kuoppia ei ehdi yhtä helposti väistelemään, voivat kaatumisen seuraukset olla ikävät. Liukkaalla kelillä alamäissä lasketaan lujaa, jolloin myös kävelijät ovat vaarassa jäädä hiihtäjien alle.

Hiihdon harrastajat eivät Auranmaalla päässeet viime talvena lainkaan hiihtämään luonnonlumilla ja tulevien talvien lumitilanteen ollessa etelässä yhä epävarmempi, olisi toiveena, että hiihtäjien laturauhaa voitaisiin kunnioittaa se lyhyt aika vuodesta, jolloin hiihtäminen ylipäätään on mahdollista.

–Hyvässä kunnossa olevia kävelyteitä riittää Auranmaalla talvisinkin, Pöytyän Urheilijat huomauttaa tiedotteessaan.