Salamyhkäisyys Pöytyän kunnanjohtajan ympärillä jatkuu

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus piti tiistaina kokouksen, jossa ainoana käsiteltävänä asiana oli kunnanjohtajan johtajasopimukseen liittyvät asiat. Asia esiteltiin kokouksessa. Julkisuuteen tietoa on luvattu antaa vasta pöytäkirjan tarkastuksen jälkeen. Pöytäkirja tulee kunnan nettisivuille 1. helmikuuta.

–Olen ollut keskiviikkona yhteydessä Kuntaliiton lakimies Annaliisa Oksaseen ja saanut tiedon, että asia tulee julkiseksi vasta, kun asia on loppuun käsitelty, hallintojohtaja Paula Pekkola kertoo.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Rauno Kajander puolestaan sanoo, ettei kommentoi asiaa tässä vaiheessa mitenkään.

Kunnanjohtaja Anu Helin ei ole tavoitettavissa, sillä hän on ollut maanantaista alkaen virkavapaalla, joka jatkuu helmikuun puoliväliin.

Aiemmin tammikuussa kunta salasiTyöterveyslaitoksen tekemäntyöyhteisöselvityksen vedoten siihen, että selvitykseen liittyvät asiat ovat kunnan sisäinen asia. Tuolloin tiedotettiin, että selvityksen pohjalta tehtyjen kehittämisehdotusten käsittelyä jatketaan Työterveyslaitoksen kanssa ja että kehittämistoimenpiteistä tiedotetaan myöhemmin.

Työyhteisöselvityksen tekemiseen ryhdyttiin kunnanjohtajan johtamistapoihin kohdistuneen arvostelun ja kunnanjohtajan tekemän työsuojeluilmoituksen johdosta. Kunnanjohtajaa on syytetty epäasiallisesta johtamisesta.