Vanhusväestön rokottaminen käynnistyi Auranmaalla

0

AURANMAA. Rokottaminen COVID-19 -virusta vastaan on Auranmaalla edennyt palvelutalojen asukkaisiin ja henkilökuntaan. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän alueella palvelukeskusten väen rokottamista käynnisteltiin torstaina ja myös Härkätiellä on tällä viikolla aloitettu hoivayksiköiden väen rokottamista.

–Viikoilla 2–5 saadaan 192 rokotetta per viikko. Nämä kaikki rokotteet menevät tehostetun asumisen henkilöstölle ja niiden asukkaille Härkätien yhteistoiminta-alueella sekä aiempien rokotettujen toiseen rokoteannokseen. Myös yksityiset palveluasumisen yksiköt rokotetaan Härkätien terveyskeskuksen toimesta, johtava ylilääkäri Veli-Matti Leinonen kertoo.

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän alueella tämän toisen vaiheen rokotettavia on vt. johtavan lääkärin Helena Karilaisen mukaan yhteensä noin 200. Heidän rokottamisessaan on arvioitu menevän noin kolme viikkoa, minkä jälkeen aloitetaan tehosteannosten antaminen aiemmin rokotetulle terveydenhuollon henkilöstölle.

–Viikon viisi rokotteiden määrästä ei vielä tiedä kukaan, Karilainen kertoo.

Härkätiellä saatavien rokotteiden määrä on epäselvää viikosta kuusi alkaen.

–Jos rokotemäärä pysyy nykytasolla, kuntalaisten rokottaminen menee kesään tai jopa syksyyn asti. Jos saadaan muitakin rokotteita kuin nykyinen ja määrät ovat riittävän suuria, aloitetaan väestön rokotukset keväällä, todennäköisesti huhti–toukokuussa, Leinonen sanoo.

Sama epävarma tilanne on myös Pöytyällä ja Aurassa. Karilainen toteaa rokottamisen suunnittelun olevan vaikeaa, kun saatavien rokotteiden määrästä ei ole varmaa tietoa.

Härkätien terveyspalvelut päivittää tietoja viikoittain Liedon kunnan nettisivuston rokotesivulla.

Loimaalla on aloitettu terveydenhuollon henkilöstön rokotukset.