Helinin tekemä työsuojeluilmoitus oli aiheeton – Saarijoen mielestä Työterveyslaitoksen selvitys pitäisi julkistaa

0
Pöytyän ex kunnanjohtajan Anu Helinin syksyllä tekemä työsuojeluilmoitus koski valtuutettu Terhi Saarijokea (ent. Haapaniemi). Työterveyslaitos totesi kuitenkin, että ilmoitus oli aiheeton. Kuva: AVL:n arkisto / Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ. Pöytyän ex kunnanjohtaja Anu Helin teki syksyllä työsuojeluilmoituksen häntä koskeneesta häirinnästä. Helin teki ilmoituksen sen jälkeen, kun kunnanvaltuutettu Terhi Saarijoki (kok, sit.) oli Turun Sanomien jutussa arvostellut Helinin toimintaa kunnan johtamisessa.

Saarijoki vahvistaa, että työsuojeluilmoitus koski häntä. Työterveyslaitos tutki Helinin tekemät syytökset ja totesi ne aiheettomiksi.

Kunnanhallitus ei ole kuitenkaan edelleenkään asiaa julkistanut, vaan salannut koko selvityksen.

Selvityksessä Saarijokea koskevat syytökset oli jaettu kolmeen osaan eli luottamusaseman väärinkäyttöön, toimintaan sosiaalisessa mediassa sekä muuhun epäasialliseen toimintaan kunnanjohtajaa kohtaan.

Saarijoki painottaa, ettei hän missään vaiheessa ole edes henkilökohtaisesti arvostellut Heliniä, mutta ei ole voinut hyväksyä tämän toimintatapoja.

–Tarkistin Kuntaliitosta ja sain tiedon, että voin omaa asiaani kommentoida. Työsuojeluilmoitus oli pitkä ja perusteellinen, siihen oli koottu asioita monen vuoden varrelta ja nähty paljon vaivaa, Saarijoki kertoo.

Muiden kunnanvaltuutettujen tavoin myös Saarijoella on ollut tilaisuus tutustua Työterveyslaitoksen kunnan johtamisesta tekemään selvitykseen käymällä kunnantalolla sitä lukemassa.

–Olen nähnyt selvityksen ja minusta se pitäisi ainakin pääosin julkistaa. Selvityksen pääkysymys oli, onko kunnan johtamisessa ollut ongelmia. Selvitys antaa siihen vastauksen ja olisi mahdollista ja kohtuullista kertoa tulokset kuntalaisille, Saarijoki sanoo.

Saarijoen mukaan on harmi, että koko kunnanhallitus on saanut asiassa lokaa niskaansa.

–Osa kunnanhallituksesta on yrittänyt hoitaa asioita toisin kuin on tehty. Ex kunnanjohtajalla oli kuitenkin pitkään riittävästi vaikutusvaltaisilla paikoilla olevien luottamusmiesten tukea takanaan, Saarijoki sanoo.

 

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.