Korona patistaa Pöytyän seurakuntaa uusiin toimintatapoihin

0
Sielunhoitosukka on yksi Pöytyän seurakunnan virtuaalisista toimintamuodoista.(Kuva:Susanna Holopainen)

PÖYTYÄ. Pöytyän seurakunnassa on vilkas kevät koronasta huolimatta. Seurakunnan työntekijöitä nähdään muun muassa kaakaokärryjen kanssa Riihikosken, Kyrön, Yläneen ja Oripään keskustassa.

–Kaakaokärryjen kanssa kuljetaan satunnaisesti viikoittain. Toiminta on jatkunut pari viikkoa. Vastaanotto on ollut positiivisen yllättynyt ja ihmisiä on tullut kivasti juttelemaan, kertoo Pöytyän vs. kirkkoherra Irina Kaukinen.

Ajatus kaakaokärrystä syntyi, kun seurakunnassa pohdittiin, millaista toimintaa voisi järjestää koronaturvallisesti ulkona.

–Kärryllä turvavälit on helppo säilyttää. Kaikki eivät tietenkään pidä kaakaosta, mutta moni on tullut ihan vaan juttusille, Kaukinen iloitsee.

Soittokierros menossa

Helmikuun aikana seurakunnan työntekijät ovat soittaneet tervehdyspuheluita seurakunnan 83-vuotiaille jäsenille. Maaliskuussa soittovuorossa ovat 78-vuotiaat. Ikäluokan koko on Pöytyällä noin sata henkeä kummassakin. Kaikki työntekijät osallistuvat soittoihin.

–Vastaanotto on ollut ilahtunut, kun joku kyselee kuulumisia. Selvästi tosin näkyy, että turnausväsymystä koronan vuoksi alkaa olla, kun tilanne on jatkunut näin pitkään, Kaukinen kertoo.

Viikkomessuja pidetään eri kirkkoalueilla säännöllisesti. Sunnuntaimessuja tehdään vuorotellen eri alueilta striimattuina. Niiden jälkeen on mahdollista tulla paikan päälle nauttimaan ehtoollista.

Sielu kuntoon sukalla

Paljon tapahtuu myös seurakunnan facebook-sivuilla. Sivuilla on jo tai on tulossa sielunhoitosukka -neuleryhmä, viikoittain vaihtuvia virsien opetteluvideoita ja veisuilta. Facebookissa pidetään myös kinkereitä, hartauksia ja annetaan lapsille toimintavinkkejä.

–Sielunhoitosukka on meidän nuorisotyönohjaaja Susanna Holopaisen keksintö. Avoimessa facebook-ryhmässä kokoonnutaan yhteen, luetaan ensin pari raamatunkohtaa ja kudotaan sitten pala sukkaa. Jokainen voi sukkaa kutoessa rauhoittua hetkeksi ja olla samalla sekä yksin että virtuaalisesti yhdessä, Kaukinen kertoo.

Seurakunnan perhekerhotoimintaa on tarkoitus käynnistää pikkuhiljaa ennakkoilmoittautumisten avulla. Perheitä kutsutaan myös muun muassa leikkipuistojen reunoille treffeille.