Kosken uudeksi kunnanjohtajaksi tulossa joko Jalli, Partanen tai Rautiainen

0

KOSKI. Kosken kunnanjohtajan valintaprosessi etenee: Kosken kunnanhallitus päätti maanantaina valita haastattelujen jälkeen kunnanvaltuuston kuultaviksi Henri Partasen, Veli-Matti Jallin ja Esko Rautiaisen.

Haastatteluun oli kutsuttu kaikkiaan seitsemän kandidaattia, mutta Anne Murtonen ja Tuija Pellosmaa peruivat hakemuksensa ennen haastatteluja.

Kolmen kärkeen kuuluu pari auranmaalaisille entuudestaan tuttua nimeä: Veli-Matti Jalli asuu Koskella ja työskentelee talousasiantuntijana Pro Agrialla. Puolankalainen hallintotieteiden maisteri Esko Rautiainen puolestaan työskenteli Kosken entisen naapurikunnan Mellilän kunnanjohtajana viitisentoista vuotta sitten. Kolmas kärkiehdokaskaan ei ole kaukaa haettu: Salon Kruusilassa asuva Henri Partanen työskentelee Lohjan kaupungin talousjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Karjalohjan kunnanjohtajana.

Kosken kunnanvaltuusto kuulee kärkiehdokkaita 8. maaliskuuta kunnanvaltuuston kokouksen jälkeisessä iltakoulussa. Kunnanhallitus käsittelee asiaa seuraavan kerran 15. maaliskuuta, jolloin sen on tarkoitus tehdä esityksensä valtuustolle. Kunnanvaltuuston on määrä päättää kunnanjohtajasta 22. maaliskuuta.

Kosken nykyinen kunnanjohtaja Jukka Matilainen siirtyy kotikuntansa Jokioisten kunnanjohtajaksi huhtikuun alussa.