Oripään pappalätkässä huumori tuo hyvän mielen

0
Rehdillä otteella pelattava pappalätkä on kerännyt pelirinkiin noin 30 pelaajaa. Kuva: Tuomas Honkasalo

ORIPÄÄ. Oripään kunnantalon vieressä olevasta kaukalosta kuului kumisevaa laitojen kolinaa, kun Oripään Urheilijoiden pipolätkäporukka viritteli mailojaan mahdollisimman osumatarkoiksi ennen pelivuoron alkua.

Paikalla oleva porukka koostui pitkälti samasta sakista, joka käy pelaamassa miesten kuntosählyä Oripään liikuntahallissa. Sählyporukka on nimetty pappasählyksi. Samasta syystä pipolätkäkin on muuntunut pelaajien suissa pappalätkäksi.

–Meillä on kai sellainen perussääntö, että pelaajat ovat kaikki yli 35-vuotiaita, mutta eihän se nyt varsinaisesti ole totta, sillä peliporukassa on mukana myös pelaajien poikia. Sählyssä tarvittiin välillä lisää jengiä pelaamaan ja samat naamat pelaavat nyt tätä kiekkoakin, kertoi Lasse Kuusela, joka nimettiin porukan puhemieheksi.

Pappalätkä ei ole erityisen organisoitua, mutta tehokkaasti pelit kuitenkin lähtivät viime sunnuntai-iltanakin käyntiin.

Kokemusta riittää

Vanhin pappalätkäilijä on jo yli 60-vuotias. Monella joukkueen luistinsankarilla on jääkiekkotaustaa joko hallisarjoista tai jo kauan sitten lopetetusta ulkojääsarjasta, jota pelattiin Oripään Urheilijoiden joukkueena.

–Taisi olla 1990-luvun loppua, kun ulkojääsarja loppui, muisteli Petri Valtanen ja pappalätkäilijät nyökyttelivät hyväksyvästi aikamääreelle.

Kokemus näkyi pelissä. Kuviot pyörivät tyylikkäästi eikä peli näyttänyt kovinkaan pappamaiselta.

–Sosiaalinen puoli ja hurtti huumori ovat merkittävässä roolissa. Nyt kun ei olla päästy pelaamaan sisälle halliin, niin on hienoa päästä pelaamaan jäälle saman sakin kanssa, Kuusela kehaisi ja harmitteli koronatilannetta.

Tieto kulkee

Liikuntaporukoiden toimiminen on nykyään helppoa, sillä tieto kulkee kätevästi Whatsappilla.

–Oli aika helppoa kutsua porukkaa koolle, kun laittoi vaan viestiä sählyporukan viestiryhmään. Meitä on sellainen 30 tässä ringissä, Kuusela laskeskeli.

Innostus jääkiekkoon ja luistelumahdollisuuksien tarjoamiseen on johtanut siihen, että Oripään Urheilijat on ottamassa myös jäädytys- ja kentänhoitovastuun Oripäässä, jotta kenttä on varmasti kunnossa.

–Sellaista sopimusta ollaan kunnan kanssa tekemässä, että tämän loppukauden me hoitaisimme jäädytystä seuran puolesta, Kuusela kertoi.
Tuomas Honkasalo