Penkkareita vietetään poikkeusmenoin – Koskella ajellaan, Elisenvaarassa ei

0
Viime vuonna Elisenvaaran abiturientit ajelivat tähän tyyliin. Tänä vuonna Kyrössä ei tähän näkymään törmätä, mutta Koskella sen sijaan tullaan näkemään näillä näkymin penkkariajelu. Kuva: AVL:n arkisto / Asko Virtanen

PÖYTYÄ/Kyrö, KOSKI. Abiturienttien penkkarit toteutetaan koronatilanteen takia sekä Elisenvaaran että Kosken lukiossa torstaina poikkeusjärjestelyin. Kosken abit tekevät tällä tietoa penkkariajelun, mutta Elisenvaarassa sellaista ei järjestetä.

–Päädyimme etäratkaisuun. Abit ovat kääntäneet koko suunnitelmansa ihailtavan nopeasti uuteen muottiin ja viimeisiä teknisiä ratkaisuja nyt säädetään, kertoo Elisenvaaran lukion rehtori Ari Höyssä.

Höyssä arvelee penkkariperinteiden karsimisen varmasti harmittavan monia.

–Mutta jos näistä ei ihan perinteisiä penkkareita saadakaan, niin tuleepa ainakin uusi ja ainutlaatuinen kokemus.

Elisenvaaran abiturientit striimaavat juonnot, kilpailut, palkitsemiset ja abivideon Google Meetin kautta. Lukiolaiset ja ysiluokkalaiset seuraavat esitystä joko luokissa tai kotona.

–Ajelua ei ole. Penkkarikarkkien heittelyn sijaan niitä jaetaan koronaturvallisemmalla tavalla, Höyssä sanoo.

Elisenvaaran lukiossa on jo aiemmin tehty päätös toisen vuoden opiskelijoiden vanhojen tanssien siirtämisestä kevääseen koronatilanteen takia. Tanssiaispäivä on 12. toukokuuta.

Kosken lukion rehtori Mirja Rautavuori-Lehtisen mukaan penkkarit on aikomus järjestää soveltuvin osin.

–Abit koristavat etukäteen koulua julisteilla ja lähettävät penkkaripäivänä hallista luokkiin päivänavauksen ja abivideon.

Lisäksi suunnitteilla on uloskanto kolmelle auton lavalle ilman yleisöä. Abit ajavat Kosken keskustan läpi.

–Huudot TJ 0 ynnä muut sellaiset, äänitetään etukäteen, ettei lavalla tarvitse huutaa. Toivotaan, että abit saisivat kokea sen mukavan penkkaritunnelman kuitenkin, vaikka lyhennettynä ja soveltaen.

Kosken lukion vanhojen tanssit on tarkoitus pitää perjantaina ilman yleisöä.

–Aamunavaus ja tanssiesitys kuvataan luokkiin ja huoltajille. Toteutus tarkentuu viikon aikana Toivoisin, että tämäkin perinne voitaisiin näin rajoitetusti toteuttaa, Rautavuori-Lehtinen sanoo.