Lähilauantai kannustaa kannattamaan paikallista

0
Pöytyän yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Lalli toivoo, että Lähilauantai nostaisi esille paikallisten palveluiden merkitystä. Kuva: Jorma Kaarto

AURANMAA. Lauantaina vietetään valtakunnallista Lähilauantai-päivää. Kyseessä on Suomen yrittäjien kampanja, jolla kannustetaan ihmisiä ostamaan lähialueen tuotteita tai palveluita – kuitenkin korona-aikana tarpeellista varovaisuutta noudattaen.

Pöytyän yrittäjien puheenjohtajan Jarmo Lallin mukaan jokainen yritys päättää tahollaan, miten Lähilauantai mahdollisesti näkyy omassa toiminnassa.

–Kun olen kuulostellut paikallisten yrittäjien tuntoja, niin tilanne on tietysti eri aloilla hyvin erilainen. Toisille korona-aika on merkinnyt vakavia vaikeuksia, toisille ei niinkään, Lalli kertoo.

Lalli muistuttaa, että varovaisuuden noudattaminen on koronan vuoksi tarpeen.

Vaikka korona on tuonut monille yrityksille vaikeuksia, kuluneen vuoden aikana on kuitenkin nähty myös positiivisia muutoksia ihmisten kulutuskäyttäytymisessä. Entistä useampi suosii paikallisia yrityksiä suurten kauppakeskusten sijaan. Osalle motivaatio lähtee halusta tukea paikallista yrittäjyyttä ja varmistaa näin palvelujen säilyminen myös tulevaisuudessa. Motivaatio tulee kuitenkin myös siitä, että pienissä paikallisissa yrityksissä asioiminen on turvallisempaa, koska sen voi tehdä ilman että tarvitsee sukeltaa kauppakeskusten suuriin väkijoukkoihin.

Suomen yrittäjät muistuttaa, että paikallisten yritysten tukeminen on tärkeää juuri nyt. Uhkana on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja palvelut ja työpaikat menetetään pitkäksi aikaa.

– Turvallisia tapoja ostaa on kuitenkin olemassa: kunnon maskit ja turvavälit auttavat paikan päällä asioimisessa ja verkkokaupasta voi ostaa kansainvälisten jättien sijasta omasta lähiyrityksestä, muistuttaa kenttäjohtaja Mari Kokko Suomen Yrittäjistä.