Loimaan ja Pöytyän seudun ruokamatkailukohteita haetaan rakentamaan alueelle ruokamatkailukarttaa

0

LOIMAA, PÖYTYÄ. Loimaan ja Pöytyän alueelle on hankittu lisenssi reitistösovellus Citynomadiin, jolle on tarkoitus rakentaa ”Makureitti”. Matkailijat voivat asentaa puhelimeensa Nomadi-sovelluksen, josta ”Makureittikin” tulee löytymään.

Tavoite on saada kartalle etenkin lähiruokatuottajia, suoramyyntipisteitä, tilapuoteja, tehtaanmyymälöitä, paikallisia raaka-aineita suosivia kahviloita ja ravintoloita, mitä ikinä teeman ”makureitti” alle sopiikaan. Esimerkiksi kahvilat voivat tarjota vaikka luontopolkukierrokselle myytäviä eväspaketteja, ja samalla tuoda esille paikallisia luontokohteita. Mielikuvituksen saa antaa laukata vapaasti, mutta kytkös paikalliseen ruokaan ja raaka-aineisiin tulee jokaisesta karttapisteestä käydä ilmi.

Käytännön tiedonkeruusta vastaavat PelMe (Pelloilta metsien kautta merelle) ja KulTa (Kuluttajat ruokatalouden keskiössä) -hankkeet. Yritykset sijoitetaan sovelluksen kartalle ja kunkin karttapisteen kohdalle linkitetään yrityksen tiedot, tuotteet, aukioloajat ja kuvamateriaalia. Yritysten on mahdollista linkittää karttalinkki omalle verkkosivulleen. Reitillä mukana olosta veloitetaan vuosittain 20 euroa yritykseltä, millä katetaan sovelluksen jäsenyys- ja ylläpitokulut.

Tavoite on, että reitille saadaan monia mielenkiintoisia kohteita, joista matkailijat niin läheltä kuin kaukaa voivat valita itseään sillä hetkellä lähimpänä sijaitsevat kiinnostavimmat kohteet, tai suunnitella pidempää kierrosta kautta koko Varsinais-Suomen. Tämän reitistön yritysten tulee sijaita Loimaan tai Pöytyän alueilla.

Tiedonkeruu alkaa heti, ja tavoite on, että maaliskuussa olisi jo reitti valmiina julkaistavaksi. Kohteita sovellukseen voidaan lisätä myös myöhemmin lisää, mutta mitä useampi siinä on alusta asti mukana, sitä houkuttelevampi siitä käyttäjille saadaan.

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://hakosurvey.hakosalo.fi/kysely.asp?q=aOOoiDDa5052