Oripäähän kolme jatkotartuntaa

0

ORIPÄÄ. Oripäässä kirjattiin torstaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Nämä kaikki ovat jatkotartuntoja jo tiedetyistä tartuntaketjuista. Yhteensä tartuntoja on Oripäässä todettu nyt 29. Eristyksissä on 24 ja karanteenissa 40 henkilöä.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston eilen antamat uudet määräykset eivät juurikaan muuta Oripään tilannetta. Kunta käytti jo kuluvalla viikolla toimivaltaansa siirtämällä vuosiluokat 4–6 etäopetukseen ja sulkemalla kokonaan muun muassa liikuntahallin sekä kuntosalin.

–Nämä rajoitukset olivat perusteltuja huomioiden korotatartuntojen raju kasvu. Ilmaantuvuuslukumme on aivan omaa luokkaansa. Seuraamme kuitenkin Oripään tilannetta päivittäin ja kunnassamme on valmius nopeaan reagointiin, sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto sanoo.

–Pieni kunta mahdollistaa myös tehokkaan valvonnan rajoitusten noudattamiseksi, se on kuitenkin meidän viranomaisten vastuulla yhdessä aluehallintoviraston kanssa. Todettakoon kuitenkin, että kuntalaiset ovat ottaneet nyt asian vakavasti. Maskeja käytetään kiitettävän tunnollisesti julkisilla paikoilla ja ihmiset pysyttylevät perhepiireissään, hän jatkaa.