Oripään koronatilanne ryöpsähti käsiin kertaheitolla

0

ORIPÄÄ. Oripään koronavirustilanne heikkeni viime viikolla kertaheitolla merkittävästi. Viime viikon aikana kirjattiin 17 uutta tartuntaa, joista 12 viikonlopun aikana. Eristettynä on 17 ja karanteenissa 49 henkilöä.

Oripään tartunnat ovat peräisin maatalouden työpaikoilta ja päiväkodista. Päiväkodissa todetun tartunnan johdosta Kultasiipi on toistaiseksi kiinni.

Johtavan ylilääkärin Sari Koistisen tietojen mukaan tartunnan saaneista kukaan ei toistaiseksi ole joutunut sairaalahoitoon. Altistuneiden joukossa on kuitenkin oireilevia, joten Koistinen pelkää tartuntamäärien vielä kasvavan.

–Aikamoinen pamaus pienelle kunnalle, Koistinen toteaa.

–Kaikkien pitäisi ymmärtää, että ohjeet turvaväleistä ja maskien pitämisestä koskee myös työpaikkoja, hän tähdentää ja patistaa jok’ikisen noudattamaan annettuja ohjeita.

Kultasiipi toistaiseksi kiinni

Koronatartunnan vuoksi suljetussa Kultasiiven päiväkodissa tarjotaan varhaiskasvatusta 1–5-vuotiaille lapsille. Kultasiivessä altistuneita on tiedotettu asiasta suoraan ja heidät on asetettu karanteeniin. Karanteenissa on sekä lapsia että henkilöstöä.

Oripään kunnan sosiaalijohtaja Heli Kaskiluodon mukaan lapsimäärä on tällä hetkellä Oripäässä niin pieni, että varhaiskasvatus voidaan toistaiseksi keskittää Nallenkoloon. Kultasiivessä tehdään muun muassa perusteellinen siivous ennen kuin se avataan uudelleen. Maanantaiaamupäivällä Kaskiluoto ei vielä osannut sanoa, miten pitkään Kultasiipi on suljettuna.

Nopeasti ja merkittävästi heikentyneen korontilanteen vuoksi Oripään koronatyöryhmä kokoontuu maanantai-iltapäivällä pohtimaan toimenpiteitä, joilla tilanne saataisiin aisoihin ja tartuntaketjut pysäytettyä.

Yhteensä koronavirustartuntoja on Sari Koistisen mukaan nyt 18, joista yksi on peräisin viime syksyltä.