Sulku koettelee ravintoloita, mutta noutoruuassa on varaa valita

0
Se että ruokaa saa vain mukaan on Tanja Leinon mukaan vähentänyt ruokailijoiden määrän noin puoleen normaalista

AURANMAA. Ravintoloista on saanut ruokaa vain mukaan jo reilut kaksi viikkoa. Näillä näkymin tilanne jatkuu kuluvan viikon sunnuntaihin eli 28.3. saakka. Sululla pyritään estämään koronan leviämistä.

Yritykset ovat reagoineet tilanteeseen hieman vaihdellen, mutta noutoruokaa saa Auranmaalla sangen kattavasti.

Kehittämisjohtaja Anna-Maria Alkion mukaan Aurassa noutoruokaa saa ainakin Hesburgerilta, Auran Keitaalta, Masin kebab pizzeriasta, Hullusta Ponista ja Auran Shelliltä.

Marttilassa noutoruokaa tarjoaa grillikahvio Pikkulämmin, Härkätien kahvila ja Kuokantalo. Koskella noutoruokaa voi hakea ainakin Karasta, Kosken Seolta ja Kosken tähdestä.

Pöytyällä noutoruokaa saa elinvoimajohtaja Tiina Hämäläisen tietojen mukaan ainakin Pitoriihestä, kahvila Dominosta ja pizzeria Quatrosta sekä Kaidanojan kartanosta, Yläneen ravintolasta ja ravintola Valaasta.

Tarvasjoella noutoruokaa saa Tarvasjoen kebab-pizzeriasta.

Oripäässä noutoruokaa myyvät kunnanjohtaja Timo Tolppasen tietojen mukaan PitoKössi, Outi Markula, Oripään Pizzeria ja Shell. Noutoruokaa myy myös Virttaalla sijaitseva Siilenpesä, joka lisäksi toimittaa ruokaa kotiinkuljetuksena.

Puolet normaalista

Koskella sijaitsevan ravintola Karan yrittäjä Tanja Leino kertoo, että take away -lounaita myydään noin puolet vähemmän kuin mitä lounaita myydään silloin kun ruokailu onnistuu paikan päällä.

–Tuntuu hassulta, että rajoitukset ovat samat kaikkialla, vaikka meillä Karassa olisi mahdollisuus ruokailla hyvinkin väljästi ja koronatilannekin on Koskella nyt ihan hyvä. Olisi järkevämpää, jos rajoitukset olisivat kuntakohtaisia ja vaihtelisivat koronatilanteen mukaan, Leino sanoo.

Ennen Koronaa Leinolla oli kolme palkattua työntekijää, nyt hän pyörittää Karaa yksin.

–Suurin ongelma on kuitenkin se, että pitopalvelu on ollut hyvin hiljainen jo vuoden ajan, Leino kertoo.

Valoa synkkään tilanteeseen tuo se, että Leinon vuokranantaja on joustanut vaikeassa tilanteessa. Sen sijaan juomantoimittaja perii vuokralaitteista kaiken aikaa täyttä maksua, vaikka myyntiä ei ole.

–Kovasti tässä kesää odotellaan. Jos tilanne on syksyllä vielä tällainen ja rajoitukset edelleen voimassa, en osaa sanoa mitä teen, Leino miettii.

Pikaista loppua hän ei ravintolasululle odota.

–Tällä haavaahan sulun pitäisi loppua 28.3., mutta vähän on sellainen fiilis, että sulku jatkuu sen jälkeenkin, koska koronatilanteeseen ei näy vielä helpotusta, Leino miettii.