Vanha Palikka ja RoseMix ovat ehdolla vuoden 4H-yrityksiksi

0
Vanhasta Palikasta löytyy Velmeri Männikön rakentama lohikäärme, jossa on 1534 palaa. Legoukossa on puolestaan pelkästään keltaisia paloja noin 120. Kuva: AVL:n arkisto/Sari Holappa

MARTTILA, PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröläisen Velmeri Männikön Vanha Palikka ja marttilaisen Roosa Korpiahon RoseMix ovat ehdolla vuoden 4H-yrityksiksi. Velmeri on ehdolla 13–17-vuotiaitten sarjassa ja Roosa puolestaan 18–28-vuotiaitten sarjassa. Molemmissa sarjoissa on kuusi ehdokasta. Sekä Velmeri että Roosa kuuluvat Härkätien 4H-yhdistykseen.

15-vuotias Velmeri Männikkö tunnetaan Kyrön koulun vanhassa puukoulussa toimivasta Vanhasta Palikasta, joka on niin Lego-näyttely, Lego-kahvila kuin Lego-museokin. Kesän aikana Vanhassa Palikassa vieraili kaikkiaan 879 maksavaa asiakasta.

Velmeri onkin pitkän linjan Lego-harrastaja, joka kehitti rakkaasta harrastuksestaan yritystoiminnan, jollaista ei ole aiemmin nähty.

RoseMix on puolestaan 18-vuotiaan marttilalaisen Roosa Korpiahon 4H-yritys. RoseMix valmistaa käsitöitä, ja on tullut tunnetuksi etenkin uniikeista ja käsinvalmistetuista keppihevosista. Myös RoseMixin Instagram-tili on ollut huimassa kasvussa: seuraajat ovat lisääntyneet vuoden aikana 700 seuraajasta yli 5000 seuraajaan.

Roosa kertoo 4H-yrittäjyyden tuoneen hänelle sekä lisää sinnikkyyttä että luovuutta.
Vuoden 4H-yrityskilpailun voittajat tullaan valitsemaan maaliskuun aikana.