Yläneen Kartanokoti on Suomen paras vanhustyön työyhteisö

0
Kartanokoti on palkittu Suomen paras vanhustyön työyhteisö -palkinnolla. Kuva: AVL:n arkisto / Jorma Kaarto

PÖYTYÄ/Yläne. Pöytyän kunnan ikääntyneiden tehostettu palveluasumisyksikkö Kartanokoti on voittanut Suomen paras vanhustyön työyhteisö -palkinnon. Palkinnon myönsi vetovoimainen vanhustyö -hanke keskiviikkona.

Vetovoimainen vanhustyö -hanke järjesti valtakunnallisen vinkkaa paras vanhustyön työyhteisö -kilpailun. Vinkkauksia tuli 282, joista 78 työyhteisöä valittiin palkintoraadin jatkotarkasteluun. Näiden yksiköiden joukosta voittajiksi valittiin kolme Suomen parasta työyhteisöä.

Voittajakolmikon valinnassa perusteena olivat laadukas ja yksilöllinen hoitotyö, hyvä työyhteisö ja työilmapiiri, henkilöstön veto- ja pitovoima, hyvä johtaminen ja esimiestyö, kehittäminen, omais- ja verkostoyhteistyö sekä moniammatillinen yhteistyö.

Kartanokodin perusteluina olivat kodikas ja lämmin yhteisö, rento ja hyväksyvä ilmapiiri, asiakaslähtöinen ja yksilöllinen toimintatapa, uudistusmyönteisyys, omaistyytyväisyys sekä työntekijöiden ja esimiehen välillä vallitseva arvostus ja tasa-arvo.