Yläneen kyläyhdistys heitti maskihaasteen kaikille Auranmaan kyläyhdistyksille

0
Leila Huovari kurvasi paikalle saadakseen maskin Ismo Stenholmilta ja Heimo Pohjanpalolta. Päälle tulivat vielä ystävälliset käyttöohjeet. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen torilla ei tarvinnut lauantaina tehdä ostoksia ilman maskia, vaikka oma olisikin jäänyt vahingossa kotiin, sillä Yläneen kyläyhdistys tempaisi ja jakoi ilmaisia maskeja toriväelle. Vaikka joku yksittäinen kulkija olikin sitä mieltä, että ei tässä pihalla maskia tarvita, kun pitää turvavälit kunnossa, niin yleinen näkymä oli hyvin maskitettu.

–Mielellään ihmiset ovat näitä meiltä ottaneet, jos oma on jäänyt kotiin. Jollekin ollaan annettu vaikka maski olisikin ollut, sillä pihalla maski kastuu helposti ja on mukava vaihtaa nopeammin uuteen. Hieman ensin mietittiin tätä, mutta sitten lähdettiin rohkeasti ja hygieenisesti tätä ideaa toteuttamaan, kertoivat kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ismo Stenholm ja varapuheenjohtaja Heimo Pohjanpalo .

–Yksi jäsenistä keksi tällaisen idean, kun täällä Yläneelläkin on ollut jo koronaa. Jos me kyläyhdistyksenä pystyttäisiin jotenkin positiivisesti tuomaan näkemystä siitä, että tästä täytyisi nyt hieman murhettua, mutta silti toimia. Eli käytetään niitä maskeja nyt eikä aleta laiminlyömään näitä turvallisuushommia, juuri kun niitä eniten tarvitaan täällä Yläneelläkin, Pohjanpalo kertoi.

–Yksi tärkeä pointti meillä oli tässä se, että haluamme haastaa kaikki muut Auranmaan kyläyhdistykset samanlaiseen tempaukseen, jossa maskeja voitaisiin turvallisesti jakaa niille, joilta se on unohtunut kotiin vaikkapa toripäivänä, jolloin turvavälejä ei välttämättä pysty pitämään, Pohjanpalo sanoo.

Leila Huovari hurautti pyörällisellä potkukelkalla torille ja sai heti maskin puheenjohtajakaksikolta. Pohjanpalo ojensi pinseteillä maskin Huovarille ja sitten vähän kauempaa antoi vielä myös käyttöohjeita, kun maski meinasi ensin mennä väärin päin. Asko Väinölä osallistui turvavälin päästä keskusteluun.

–Kyllä näitä on hyvä olla taskussa lisää. Itselläkin on ollut ihan pakko laittaa silmälasit taskuun, kun ei tätä maskia oikein voi pitää lasien kanssa, kun ne huurustuu koko ajan.

Väinölä pääsi tuomaan keskusteluun lisää positiivista virettä, sillä hän oli saanut jo ensimmäisen rokotteen.

–Ja kahdentoista viikon päästä sitten tulee se toinen. Vähän pitkän matkan päässä se vaan oli, kun Kyröstä asti piti lähteä hakemaan. Kelataksiakin saa kuulemma tulevaisuudessa käyttää, mutta me mennään omilla kyydeillä, kun kelataksin omavastuusta jää sitten yhteensä 50 euroa maksettavaa. Mutta hyvä, että saatiin, Väinölä myhäili.

Tuomas Honkasalo