Alex Naumi taisteli pöytätenniksen olympiakarsinnoissa – Olympiapaikka jäi saamatta

0
Alex Naumi otti tähän astisen uransa kovimman voiton kukistaessaan belgialaisen Floren Lambietin. Lambiet on maailmanlistalla Naumia noin 150 sijaa korkeammalla. Kuva: Sven Larsson

PORTUGALI, KOSKI. Kosken Kaiun Alex Naumi esiintyi vahvasti edukseen pöytätenniksen Euroopan olympiakarsinnassa Portugalin Guimaresissa. Ruotsissa asuva ja harjoitteleva koskelainen jäi karsintalohkossaan kolmanneksi, mutta osoitti nousseensa pelissään uudelle tasolle.

Naumi hävisi 1–4 sekä Englannin Samuel Walkerille että Luxemburgin Eric Glodille, mutta otti hienon 4–3 taisteluvoiton Belgian Floren Lambietista. Glod ja Walker etenivät lohkosta jatkopeleihin.

–Olen viime aikoina taistellut selkävaivojen kanssa enkä oikein osannut odottaa mitään. Täälläkin tuli vähän lisäharmia, kun sekä nilkka että lonkka kiukuttelivat. Peli kulki kuitenkin mukavasti, Naumi kertoi.

Etenkin koskelaisen syöttö- ja syötönpalautuspeli oli vastustajille hankalaa. Naumin kukistama belgialainen on koskelaista noin 150 sijaa maailmanlistalla korkeammalla, joten voitto oli arvokas ja miehen uran toistaiseksi paras. Tasaiset väännöt niin ikään selvästi korkeammalla olevien Walkerin ja Glodin kanssa osoittavat, että Alex on ottanut pelissään uuden askeleen. Paikka maailman 100 parhaan pelaajan joukossa alkaa olla realistinen tavoite.

Suomalaisista karsinnassa olivat mukana myös Benedek Oláh ja Anna Kirichenko. Kirichenko jäi alkulohkossaan ilman voittoja neljänneksi. Oláh voitti avauspelinsä, mutta jäi kahden tappion myötä Kirichenkon tavoin lohkossaan neljänneksi eikä selviytynyt jatkoon.

Suomalaispelaajien taistelu ei näin ollen riittänyt jatkopaikkoihin pöytätenniksen olympiakarsinnoissa. Sinivalkoisia värejä ei siis nähdä Tokion olympiapöydillä.
Esko Heikkinen