Floran päivästä alkaa Koskella kukkiva kisa

0
Harri Toivonen, Katri Honkala, Tapani Rantanen ja Janne Ketola kannustavat mukaan yrittäjien järjestämään Kuis kukkii -kilpailuun.

KOSKI. Tänä kesänä Koskella kukkii, sillä Kosken yrittäjät haastavat erityisesti yhdistykset mutta myös yksittäiset ihmiset mukaan leikkimieliseen kukkaketokilpailuun. Kilpailussa viherpeukalot saavat uuden paloaseman viereiseltä pellolta pläntin maata käyttöönsä ja vapaat kädet kasvattaa sellaisen kukkaloiston kuin haluaa. Yleisön suosikki palkitaan Kosken Kohauksessa.

–Tyyli on vapaa. Jokainen saa tehdä sellaisen kukkapenkin kuin haluaa, Katri Honkala kannustaa mukaan kilpailuun.

Idea kilpailusta syntyi Janne ja Laura Ketolan pohtiessa, että kunnalta vuokratulla peltotilkulla olisi mukava kasvattaa myös muita kuin vuokraehdoissa mainittuja auringonkukkia. Sopimuksen mukaisesti Ketolat ovat istuttamassa pellolle auringonkukkia, joita voi Janne Ketolan mukaan kuntalaiset sitten syksyllä käydä vapaasti poimimassa. Peltoon jätetään kuitenkin kaistale kilpailua varten.

Yrittäjät ovat jo saaneet ilmoittautumisia kisaan kymmenkunta, mutta saman verran kisaajia mahtuu vielä mukaan. VPK on luvannut auttaa kasteluveden saannissa laittamalla paloaseman pihalle yhteisessä käytössä olevan vesisäiliön. Yrittäjät puolestaan lupaavat hommata yhteiskäyttöön multaa ja puutarhavälineitä.

–Tästä voisi tulla yhteisöllinen puutarha ja uusi kohtaamispaikka, Tapani Rantanen hahmottelee.

Ketolan mukaan on mukava tarjota ihmisille mahdollisuus yhteiseen tekemiseen.

–Vaikka olemme maaseutupitäjä, meillä ei ole siirtolapuutarhoja, hän toteaa ja huomauttaa, ettei kaikilla ole omaa pihamaata, jonne loihtia tuoksuvaa silmäniloa.

Onnistuessaan kisa saattaa saada jatkoa myös tulevina vuosina.

–Olisi hienoa, jos tämä lähtisi lentoon, Honkala sanoo ja kilpailun puuhahenkilöt toteavat kisapaikan ainakin olevan kaikille näkösällä, Kosken sisääntuloväylällä.

Kilpailu käynnistyy Floran päivänä helatorstaina, jolloin osallistujille jaetaan omat peltotilkut. Kisaan osallistuminen ei vaadi rahallista panostusta, sillä tarvittaessa myös siemenetkin voi saada kisan järjestäjiltä. Ilmoittautumiset ottaa Honkala vastaan sähköpostitse katri.honkala@koski.fi.