Kosken tartuntaketjut on katkaistu – Uudet tartunnat ovat perhepiiristä

0

KOSKI. Kosken koronatartuntaketjut on saatu johtavan ylilääkärin Veli-Matti Leinosen mukaan katkaistua. Viime viikolla Koskelle kirjattiin yhteensä kymmenen uutta tartuntaa, joista noin puolet pääsiäisen aikana. Uusia altistumisia ei kuitenkaan ole tullut eikä uusia karanteenimääräyksiä.

–Uudet tartunnat ovat pääasiassa perhepiirien sisäisiä jatkotartuntoja, Leinonen kertoo.

Pahimmillaan Koskella oli karanteenissa viime ja edellisviikon aikana noin 160 henkeä. Kaikilla karanteeni ei vielä ole päättynyt. Leinosen mukaan keskiviikon aikana terveyskeskuksesta oltiin yhteydessä useampiin kymmeniin karanteenissa oleviin.

Leinosella ei keskiviikkona ollut tietoa, onko koskelaisten sairastuneiden joukossa sairaalahoitoa tarvinneita. Kaikkiaan Härkätien alueelta on Leinosen mukaan vuoden aikana joutunut sairaalahoitoon vain muutamia koronapotilaita.

–Tauti on lieventynyt viime vuodesta ja sairastaminen lyhentynyt, Leinonen sanoo ja toteaa tämän liittyvän brittivarianttiin, joka tarttuu helpommin mutta on tautina lievempi.

Koskella koronatartuntoja on torstaiseen 8.4. mennessä todettu yhteensä 26, joista 17 viimeksi kuluneiden kahden ja puolen viikon aikana. Tuorein tartunta kirjattiin THL:n tilastoon torstaina.