Lähes 30 törkeää ylinopeutta Lounais-Suomessa viikon tehovalvonnassa

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisi joutui puuttumaan lähes 500 ylinopeuteen viime viikolla toteutetussa liikenteen tehovalvonnassa. Viikon aikana poliisi kirjasi 28 ilmoitusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lounais-Suomen poliisilaitos osallistui valtakunnalliseen nopeusvalvonnan teemaviikkoon 19.–25. huhtikuuta.

Tehovalvontaviikon aikana kiinnitettiin huomiota erityisesti alueen pääteillä tapahtuviin koviin ylinopeuksiin. Valvontaa tehtiin laajasti koko Lounais-Suomen alueella. Valvontaviikon tavoitteena oli parantaa liikenneturvallisuutta.

Valvontajaksolla Lounais-Suomen poliisi kirjoitti liikennevirhemaksun, sakon tai rikosilmoituksen yhteensä 484 ylinopeudesta. Ylinopeuksien lisäksi poliisi kirjasi viikon aikana useita ilmoituksia rattijuopumuksista sekä ajo-oikeudetta ajoista.

Koko maassa valvontajakson aikana puututtiin ylinopeuksiin yli 2 000 tapauksessa.