Oripää on valmis laajentamaan kuntavaalien ehdokaslistoja yli kuntarajojen

0

ORIPÄÄ. Oripään kunta on valmis laajentamaan kuntavaalien ehdokaslistoja yli kuntarajojen. Oripää lähtisi ehdotuksessaan liikkeelle nykyisellään Loimaaseen kuuluvista naapurikylistä, Virttaasta ja Alastarosta.

Vastikään virassaan aloittanut Oripään uusi hallintojohtaja Kaisa Mäkäräinen (ei sukua ampujahiihtäjälle) toteaa, että Virttaa ja Alastaro ovat täysin liitettävissä Oripään kuntaan. Asiassa voitaisiin edetä nopeasti, jotta kyseisten alueiden kuntavaaliehdokkaat olisivat jo Oripään kunnan ehdokaslistoilla seuraavissa kunnallisvaaleissa.

Oikeusministeriön alainen kuntavaaliserillistoimikunta on osaltaan antanut tälle puoltonsa jo vuonna 2009. Virttaan kylä sai erityisen maininnan kyseisessä toimikunnassa, sillä sen tahtotila säilyttää omat palvelut ovat samalla tasolla kuin Oripäässä.

Ehdotus on jo saanut laajaa kannatusta niin Oripään kuin naapurikylienkin vaikuttajissa. Muun muassa Alastaron uuden monitoimihallin toimitusjohtaja C.E. Wenström ja Oripään sahan työnjohtaja Tossavainen ovat tyytyväisiä kuntaliitosasian etenemiseen.

–Vihdoin aletaan konkreettisesti hyödyntämään maantieteellistä aluepolitiikkaa ja saadaan samalla monitoimihalliin uusi paikallisesta kylmäkäsitellystä puusta tehty lattia, joka kestää paremmin kuin uimalammen kevätjäät, kuvailee Tossavainen.

Oripään hallintojohtaja Kaisa Mäkäräisen mukaan ajatusta kuntavaalien ehdokaslistojen laajentamisesta voidaan laajentaa jatkossa edelleen muihinkin tarpeisiin.

–Jos Oripään pilottihanke sujuu hyvin, voidaan myöhemmin samaa ajatusta toteuttaa muissakin kunnissa, ja vaikka ilman kuntaliitoksia, Mäkäräinen kertoo.

Mäkäräinen luonnostelee, että mahdollisesti joskus tulevaisuudessa äänestäjät voisivat jopa äänestää oman kotikuntansa ehdokkaan sijasta jonkin muun kunnan ehdokasta – tai vaikka sekä että.

Oripään kunta on ripustanut luonnokset ehdokaslistojen laajentamishankkeesta esille Oripään kuntoportaiden viereen pystytetyille tauluille. Portaiden juurelle oripääläiset yhdistykset ovat laittaneet noutopöydän, jossa on tänään torstaina aamusta iltaan tarjolla sillimaistiaisia.

* Oripään kunta toivoo kiireellisesti palautetta ehdokaslistojen laajentamishankkeesta. Oman kommenttinsa voi lähettää alla olevalla lomakkeella.
HUOM: Toivomme, että laitatte mukaan sähköpostiosoitteenne jatkoyhteydenottoja varten.


 

Juttua on päivitetty perjantaiaamuna 2.4. kello 8.12., jolloin vastauslomake on otettu pois käytöstä ja lisätty sanat: aprillia, aprillia!