Pöytyä uusii Kesäkoti-kampanjansa – Haku alkaa toukokuussa

0
Tänä vuonna Pöytyä houkuttelee kesäasukkaita Kesä maalla -kampanjalla. Kuva: AVL:n arkisto.

PÖYTYÄ. Pöytyä tarjosi viime kesänä ihmisille mahdollisuuden kokeilla maalla asumista kuukauden ajan. Kesäkoti-kampanjasta saadut hyvät kokemukset saivat Pöytyän liikkeelle myös tänä vuonna.

–Halusimme ja haluamme jatkossakin tarjota uudenlaisia, rohkeita ja innovatiivisia ideoita maaseudulle, Pöytyän elinvoimajohtaja Tiina Hämäläinen kertoo.

–Moni kunta Suomesta otti meihin yhteyttä kysyäkseen kampanjan toteutukseen vinkkejä. Ja mielellämme niitä annoimmekin, hän jatkaa.

Hämäläisen tiedon mukaan ainakin Säkylä, Mynämäki ja Juva toteuttavat samantyylisen kampanjan ensi kesänä.

Maistiaisia maaseudusta

Kampanjan tarkoituksena on paitsi viedä Pöytyää maailmakartalle, myös näyttää millaista eläminen maalla on.

–Samankaltaista elämää on varmasti muissakin maaseutukunnissa, joten tarkoituksemme on nostaa esiin enemmänkin elämäntyyli kuin jokin tietty kunta, Hämäläinen kiteyttää.

Ensi kesänä Pöytyällä asumista pääsee kokeilemaan 200 eurolla kahdeksi viikoksi.

–Haluamme kutsua ihmisiä kaupungeista kylään Pöytyälle. Kiireisen arjen ja ruuhkaisten teiden vastakohta on kivenheiton päässä, joten tervetuloa, Hämäläinen toivottaa.

Asuntotarjontaa Pöytyältä löytyy ja jotta kampanjasta hyötyisivät kaikki, on asunnot vuokrattu yksityisiltä omistajilta. Tarjolla on asumista niin omakotitalossa peltojen keskellä kuin rivitalo-koti kyläkeskuksessa.

Haku toukokuussa

Hakiessaan mukaan tuleva kesäasukas voi kertoa mielenkiinnon kohteistaan. Koiraharrastajille kerrotaan parhaat lenkkimaastot ja missä agility-halli sijaitsee. Etätyöläiselle räätälöidään kokemus siitä, millaista elämä olisi maaseudun rauhassa töitä tehden – kannettavan tietokoneen kun saa otettua mukaan vaikka laiturin nokkaan. Muita teemoja ovat sporttiporukat, eläkeläiset, opiskelijat ja erähenkiset.

Haku Pöytyän kesäasukkaaksi alkaa toukokuussa, ensimmäiset asukkaat pääsevät kuuntelemaan hiljaisuutta viljapeltojen reunoille jo juhannusviikolla.

–Meillä on täällä kaikki valmiina kiireisiä kaupunkilaisia varten, Hämäläinen kertoo ja toivottaa hakijat ympäri Suomen lämpimästi tervetulleeksi viettämään kesää maalla.