Jussi Raikko aloitti Hydoringin toimitusjohtajana

0
Jussi Raikko kuvaa urheilutermein, että hänellä on Hydoringin toimitusjohtajana kotikenttäetu. (Kuva: Jorma Kaarto)

PÖYTYÄ/Kyrö . Pöytyän suurimman yksityisen työnantajan, teknologiayhtiö Hydoringin toimitusjohtajana aloitti toukokuun alussa Jussi Raikko. Yhtiö työllistää lähes 20 miljoonan euron liikevaihdolla noin 120 henkeä.

Jussi Raikko on yhtiön yhden perustajan ja nykyisen hallituksen puheenjohtajan Timo Raikon poika. Timo Raikko siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2018 ja taloon valittiin perheen ulkopuolinen toimitusjohtaja. Nyt Hydoring siis palaa kokonaan Raikon perheen johtoon.

37-vuotias Jussi Raikko on työskennellyt Hydoringissä viimeiset 12 vuotta, viimeksi tehdaspäällikkönä. Hänellä on sekä koneistajan että insinöörin koulutukset.

Ensimmäiset työnsä hän teki Hydoringissä kuitenkin jo pikkupoikana.

–Taisin olla 11–vuotias kun olin ensimmäistä kertaa virallisesti Hydoringillä töissä. Leikkasin nurmikoita ja pidin piha-alueita siistinä, Jussi Raikko kertoo.

Sählyä hallissa

Hydoring tuli tutuksi lapsuudessa.

–Yhtä Hydoringin hallia sanotaan vieläkin sählyhalliksi. Pelattiin siellä velipojan kanssa sählyä, kun äitini oli iltasella töissä, Raikko kertoo.

Perheen panos on yhtiössä vahva. Jussi Raikon veli Janne Raikko jatkaa myynti- ja markkinointipäällikkönä ja isä Timo Raikko hallituksen puheenjohtajana. Tytär Eija Raikko työskentelee yhtiön markkinoinnissa, äiti on talouspäällikkönä ja toinen sisko Anne on hallituksen jäsen.

– Timo tulee varmasti näkymään Hydoringillä myös jatkossa, mutta toivon että hallituksen puheenjohtajan roolissa, Jussi Raikko sanoo.

Toimitusjohtajanimityksen mukana tulee myös muita henkilövaihdoksia. Joonas Saaresta tulee suunnittelupäällikkö ja Marko Suominen siirtyy myyntiin. Uutta tuotantopäällikköä ja lisähenkilöstöä haetaan niin sisäisellä kuin ulkoisella haulla.

Jussi Raikko kertoo, että perheyhtiön ruoriin on luonteva tarttua.

–Minulla on kotikenttäetu. Tunnen jokaisen henkilön nimeltä, suuren osan olen itse palkannut. Tunnen myös alan hyvin, joten perehdyttämiseen ei kulu aikaa. Myös se on suuri vahvuus, että oma kaksoisveli on yrityksen johdossa myös. Uskon, että työnjakomme toimii erinomaisesti, sillä Janne on ollut minulle aina erittäin tärkeä henkilö niin Hydoringillä kuin työn ulkopuolella.

Hyvässä kurssissa

Jussi Raikko pääsee aloittamaan yhtiön luotsaamisen hyvään aikaan. Koronavuosi oli vaikea myös Hydoringissä, mutta tilauskanta alkoi vahvistua jo joulukuussa ja nyt se on vahva.

–Komponenttipulaa on ollut jonkun verran, mutta ei niin, että se vaikeuttaisi toimintaa merkittävästi. Viimeisen viidentoista vuoden aikana maailmasta on kuitenkin tullut entistä globaalimpi ja kilpailu on sitä myötä kiristynyt, Jussi Raikko sanoo.

Vaikka kyseessä on konepajayhtiö, missä koneilla on tärkeä rooli, Jussi Raikko korostaa osaavan henkilökunnan merkitystä.

–Uskon että tulen näkymään henkilöstölle enemmän ja tekemään Hydoringistä yhdessä henkilöstön kanssa entistäkin halutumman työpaikan, joka tunnetaan hyvänä työpaikkana ja hyvistä tuotteista, Jussi Raikko tiivistää.

Yhtiö tunnetaan myös mittavista investoinneistaan. Viime vuosina on tehty investointeja tuotantotiloihin. Vuodenvaihteessa yhtiö teki historiansa suurimman investoinnin hankkimalla Suomen ensimmäisen DMG MORI -paletti-FMS-järjestelmän LPP 20. Käytännössä järjestelmä tarkoittaa automaatioasteen nousua tuotannossa.


Strategian mukaan

Hydoringin hallituksen puheenjohtaja Timo Raikko on tyytyväinen, että jatkaja löytyi omasta perheestä.

–Aluista saakka on ollut strategiana, että perhe jatkaa yhtiön johdossa. Jussilla on kaikki edellytykset tehtävään ja jo pitkä kokemuskin, Timo Raikko sanoo.

Omaa rooliaan hän kuvaa toimitusjohtajan tueksi ja sparraajaksi.

–Yhtiön hallitus määrittelee strategian hallituksen puheenjohtajan johdolla ja toimitusjohtaja toteuttaa strategiaa, Timo Raikko summaa.

Keväällä 66 vuotta täyttänyt Raikko uskoo, että hänelle riittää Hydoringissä tehtävää myös hallituksen puheenjohtajan roolissa.

–Ja onhan tuossa noita maanviljelyshommiakin, veneilläkin aion entistä enemmän, unohtamatta muutakin matkailua, hän kertoo.