Mennen Men synnytti Marttilan ainoan republikaanin, Kalevi Röökin

0
Kalevi Röökillä (Antti Anttila) on asiaa, sillä Marttilan kunnallispolitiikka kaipaa hänen mielestään republikaanin panosta.

MARTTILA. Marttilalaisessa ulkorakennuksessa istuu kolme miestä joilla on totiset ilmeet, mutta pilkettä silmäkulmassa. Neljäskin on olemassa, mutta hän ei päässyt paikalle.

Antti Anttilalla on komeat viikset, jotka ovat tutut myös eräästä You Tube -videosta, josta kohta lisää.

Anttilan lisäksi paikalla ovat Jaakko Kotitalo ja Mikael Tuominen . Ville Nikkanen on estynyt tulemasta.

Antti Anttila ja Mikael Tuominen ovat kotoisin Koskelta.

–Olemme tunteneet toisemme päiväkodista saakka. Olimme kiinnostuneita samoista asioista ja samantyyppisestä musiikista. Kun vielä mukaan saatiin kaksi marttilalaista, porukka oli kasassa, Anttila ja Tuominen kertovat.

Partavettä kainaloon

Siis mikä porukka?
Ensisijaisesti kyseessä on bändi. Tai siis monta bändiä.

–Bändejä on perustettu tarpeen mukaan eri musiikkityyleille, miehet kertovat. Ryhtiliike soittaa hard core punkkia, Usko ja urheilu kasettihiphoppia ja legendaarisesta partavedestä nimensä saanut Mennen Men syntikkapunkkia. Bändejä on muitakin, mutta kaikkien luetteleminen vaatisi useamman lehtijutun.

Ennen koronaa bändeille riitti keikkaa ihan mukavasti, mutta korona toi tullessaan muunlaista luovuutta.

Jos You Tuben hakukenttään kirjoittaa ”Kalevi Rööki” päätyy katsomaan videota, joka esittelee Marttilan viimeisen – ja ainoan – republikaanin.

Samaiselta Tallitie-kanavalta löytyy parisenkymmentä muutakin videota, joilla esiintyy koskelais-marttilalaisen ystäväporukan bändivideoita ja muita hengentuotteita.

Oikee vai ei

Kalevi Rööki on parodiavideo, vaikka jotkut ovat jopa luulleet sitä jopa oikeaksi vaalivideoksi.

Parodia on tunnetusti vaikea laji ja joku aina ottaa tosiaan. Tango pelargonia ja Murheellisten laulujen maa -kappaleilla on paljon ystäviä, vaikka nekin on alun perin tehty parodioiksi.

–Kalevi Rööki on kokoelma ilmiöitä, joista puhutaan. Videon mies uskoo kaiken, mitä netistä löytyy. Toinen asia, mille videossa naureskellaan on se, että kuntavaaleissa puhutaan maailmanlaajuisista asioista, jotka eivät millään lailla liity kuntapolitiikkaan, kertoo Kalevi Röökiä esittävä Antti Anttila.

Anttilan voi nähdä myös muissa rooleissa, muun muassa ”Ollilan tiede ja painiopiston” rehtorina.

–Palaute videosta on ollut enemmäkseen myönteistä, vaikka joku onkin pähkäillyt voiko kyseessä olla oikea vaalivideo, Mikael Tuominen kertoo.

Luovuutta lauteilla

Tuomisen mukaan videoiden tekemiseen motivoi ennen kaikkea se, että niiden tekeminen on hauskaa.

–Kaleviakin ideoitiin saunan lauteilla. Teemme videoita tekemisen ilosta. Joku on sanonut, että ihmiset ovat aina myös parodioita omasta itsestään, Tuominen sanoo.

Videossa vilahtaa joukko toinen toistaan uskomattomimpia väitteitä, joita netti on pullollaan.

Yksi niistä on viittaus Yhdysvaltalaiseen Qanon-salaliittoteoriaan. Siihen uskovat ovat sitä mieltä, että Donald Trump käy sotaa kansainvälistä rikollisliigaa vastaan, johon kuuluu erityisesti demokraattipoliitikkoja. Liigan toimintaan kuuluisi muun muassa ihmiskauppaa ja rituaalimurhia.

Niin uskomatonta teoriaa ei siis todennäköisesti voi keksiä, etteikö siihen joku uskoisi. Ainakin Amerikan ihmemaassa.

–Salaliittoteorioihin uskovilla on usein vaikeuksia luottaa toisiin ihmisiin, Tuominen muistuttaa.

Kalevi Röökin ”vaalivideo” on kerännyt jo yli 12 000 katsojaa. Miehet sanovatkin olevansa vähän yllättyneitä suosiota.

–Alunperin laitoimme videot You Tubeen, koska sieltä niitä oli helpompi näyttää kavereille, Tuominen naurahtaa.