Oripää jäi taas ilman lääkäriä

0

ORIPÄÄ. Loimaan kaupungin Oripään terveysasemalle toimittaman ostolääkärin työ päättyi huhtikuun lopussa, eikä tilalle ole saatu uutta lääkäriä.

Kunnanjohtaja Timo Tolppanen sai ostolääkärin työn päättymistä koskevan viestin Loimaan ylilääkäriltä keskiviikkona.

–Tätä taustaa vasten Oripään terveyspalveluissa ei ole muuta kuin parantamisen varaa. Se on itsestäänselvyys, että Oripää hakee terveystoimeen toimintavarmuutta ja laatua, Tolppanen muistuttaa.

Kunnanjohtajan mielestä kaikkien pitäisi nähdä nykytilanne ja vaatia nykyisten terveyspalvelujen parantumista.

Yksityiset kilpailutetaan

Loimaan kaupungin hyvinvointivaliokunta on päättänyt käynnistää Oripään terveysaseman palvelujen hankinnan kilpailullisena neuvottelumenettelynä. Mahdollisia yksityisiä palveluntarjoajia ovat Mehiläinen, Pihlajalinna ja Terveystalo.

Oripään vasemmistoliiton ja sosialidemokraattien valtuustoryhmät ovat jättäneet valtuustoaloitteen, jossa ne ilmaisevat huolensa Oripään terveysaseman ulkoistamissopimuksesta. Ryhmät peräävät tiukkoja sopimusehtoja, jotka koskisivat palvelun määrää ja laatua (AVL 30.4.).

Kunnanjohtaja Tolppanen katsoo, että valtuustoaloite on osoitettu koko kunnalle. Jokaisessa lautakunnassa tehdään ostosopimuksia.

–Tästä syystä pyysin kaikki lautakuntia käsittelemään valtuustoaloitteen viimeistään syyskuussa.

Oripään sosiaalilautakunta käsittelee asiaa jo toukokuun kokouksessa ja antaa osaltaan saadun valtuustoaloitteen käsittelyn Loimaan hyvinvointivaliokunnalle tiedoksi.

–Tällöin Loimaan toimesta saadaan mahdolliseen sopimukseen esimerkiksi sopimussakko. Terveydenhuollossa potilasvakuutuslaki yhdessä vahingonkorvauslain kanssa antavat suojaa asiakkaalle/potilaalle niin yksityisellä kuin julkisella puolella asioidessa.

Tolppasen mielestä tässä vaiheessa on turha maalata peikkoja tauluun, kun edes kilpailutusta ei ole Loimaan toimesta vielä tehty ja aloitettu neuvotteluja valitun yrityksen kanssa.