Pöytyälle viime viikolla seitsemän koronatartuntaa – Tartunnoista neljä Riihikodin asukkailla

0

AURANMAA. Pöytyälle merkittiin viime viikolla yhteensä seitsemän uutta koronavirustartuntaa, joista neljä kirjattiin tilastoihin viikonloppuna.

Pöytyän viime viikon tartunnoista neljä on todettu Riihikoti-palvelukeskuksen asukkailla. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Pöytyän kunnan tiedotteen mukaan henkilökunta on pitänyt asiakkaita hoitaessa ohjeistuksen mukaisesti suu- ja nenäsuojaimia, jotka estävät altistumista koronavirukselle.
Hoitajilla ei ole todettu koronavirustartuntoja. Riihikotiin on asetettu vierailukielto toistaiseksi.

Edellisellä viikolla Pöytyällä oli THL:n tilastojen mukaan kaksi tartuntatapausta. Pöytyällä on nyt ollut koko pandemian aikana yhteensä 75 koronatartuntaa.

Yksi uusi tartunta Marttilaan

Marttilaan puolestaan merkittiin lauantaina yksi uusi tartunta. Myös edellisellä viikolla Marttilassa oli yksittäinen tartuntatapaus. Marttilan tartuntojen kokonaismäärä on 21.

Muihin Auranmaan kuntiin ei viime viikolla ole uusia tartuntoja merkitty.

Aurassa on ollut THL:n tilaston mukaan yhteensä 66 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Koskelle ja Oripäähän ei ole tullut uusia tartuntoja moneen viikkoon: Kosken edellisestä tapauksesta on kulunut neljä viikkoa ja Oripään tapauksesta kuusi. Koskella on ollut koko pandemian aikana yhteensä 29 tartuntaa ja Oripäässä 35.

Liedon tartuntojen kokonaismäärä on noussut 249:een. Loimaan koko pandemian aikainen tartuntamäärä on pysynyt 138:ssa.

 

Juttua on täydennetty 17.5. klo 8.09 Riihikodin tiedoilla.