Riihikodissa todettu kaksi koronavirustartuntaa

0

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikoti-palvelukeskuksessa on todettu kaksi koronavirustartuntaa. Mahdolliset altistuneet on selvitetty ja asetettu karanteeniin, joka jatkuu 22. toukokuuta saakka. Pöytyän kunta tiedotti tapauksista helatorstaina.

Riihikodin henkilökunta on pitänyt asiakkaita hoitaessa ohjeistuksen mukaisesti suu- ja nenäsuojaimia, jotka estävät altistumista koronavirukselle.

Riihikotiin on asetettu toistaiseksi vierailukielto.

Pöytyällä tällä viikolla yhteensä kolme tartuntaa

Uusia koronatartuntoja on Pöytyälle merkitty tällä viikolla yhteensä kolme. Viime viikolla Pöytyällä oli THL:n tilastojen mukaan kaksi tartuntatapausta. Pöytyällä on nyt ollut koko pandemian aikana yhteensä 71 koronatartuntaa.

Muihin Auranmaan kuntiin ei tällä viikolla ole uusia tartuntoja merkitty.

Aurassa oli viime viikolla kaksi tartuntaa ja edellisellä viikolla ei lainkaan. Aurassa on ollut THL:n tilaston mukaan yhteensä 66 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Marttilaan puolestaan kirjattiin viime lauantaina yksittäinen tartuntatapaus. Marttilan tartuntojen kokonaismäärä on 20.

Koskelle ja Oripäähän ei ole tullut uusia tartuntoja moneen viikkoon: Kosken edellisestä tapauksesta on kulunut kolme viikkoa ja Oripään tapauksesta viisi. Koskella on ollut koko pandemian aikana yhteensä 29 tartuntaa ja Oripäässä 35.

Liedon tartuntojen kokonaismäärä on noussut 247:een. Loimaan koko pandemian aikainen tartuntamäärä on pysynyt 138:ssa.

 

Juttua on täydennetty THL:n tuoreilla tilastotiedoilla 14.5. kello 11.59.