Know Your Hoods -naapurustopalvelu tekee Marttilaa tutuksi

0
Know Your Hood -naapurustopalvelu tekee asuinalueita tutuksi. Marttila on ensimmäisenä maaseutukuntana liittynyt mukaan palveluun. Kuva: Know Your Hoods.

MARTTILA. Marttilan kunta on lähtenyt mukaan Know Your Hoods -naapurustopalveluun. Palvelun avulla houkutellaan kuntaan uusia asukkaita ja aktivoidaan kuntalaisia jättämään arvion omasta asuinpaikastaan.

Naapurustojen hakukone Know Your Hoods kokoaa yhteen tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita eri asuinpaikoista. Unelmiensa naapurustoa voi hakea esimerkiksi joen varrelta, metsän reunalta tai maaseudun rauhasta kätevästi kuntarajat ylittäen.

Marttila on ensimmäinen maaseutukunta, joka liittyy mukaan palveluun. Aiemmin asuinpaikkoja on voinut etsiä Turusta, Kaarinasta, Naantalista ja Raisiosta. Palveluun pääsee tutustumaan osoitteessa hoods.fi.

–Käyttäjämme ovat toivoneet laajentumista uusiin kuntiin ja sitä, että voivat lukea asukkaiden todellisista kokemuksista. Kannustammekin myös Marttilan asukkaita kertomaan, millaista on asua juuri heidän kulmillaan. Asukkaiden kommentit antavat arvokasta tietoa muuttajille, mutta myös kunnalle aluekehityksen tueksi, kertoo Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen .

Kunnanjohtaja Carita Maisilan mukaan Marttila saa usein kuntaan muuttaneilta kiitosta kunnan kattavista palveluista ja monipuolisista harrastusmahdollisuuksista.

–Erityisesti lapsiperheiden arki Marttilassa on näppärän sujuvaa ja kuluneen vuoden aikana valo(kuidu)n nopeat tietoliikenneyhteydet, puhdas luonto ja pihanlaidalta alkavat ulkoilureitit ovat nousseet entistäkin tärkeämmiksi, hän toteaa.

Know Your Hoodsiin kunta lähti mukaan kertoakseen Varsinais-Suomesta kotia etsiville kunnan monipuolisuudesta.

–Samalla palvelu tarjoaa yhden uuden kanavan asukkaiden kuulemiseen.

Jotta kokemus Marttilasta ei jäisi ainoastaan verkkoon, Know Your Hoods ja Marttilan kunta kutsuvat niin kuntalaiset kuin vierailijatkin mukaan 16.–20.6. järjestettävään Naapurustosuunnistukseen. Tapahtuma johdattaa etsimään rasteja ja vastaamaan kysymyksiin kunnan historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta.

Naapurustosuunnistus järjestetään Marttilan keskustan alueella, eli suunnistamaan pääsee ilman autoa. Bonuskohde löytyy Palaisilta.

–Tarkempaa kellonaikaa ei ole, vaan suunnistukselle voi lähteä omien aikataulujen mukaan tapahtumapäivien aikana ja rastit kuitataan QR-koodilla, Maisila kertoo.

Palkintoina osallistujille on lahjakortit Silver Riveriin, Kylämäen hevostilalle, Härkätien kahvilaan, Kuokantalolle ja Pikku-Lämpimään.

Kesällä toteutetaan myös pidempiä luontoreittejä kaipaaville kesäretkihaaste, joka johdattaa retkeilijät Lounais-Suomen luontokohteiden helmien äärelle. Marttilan Korven eräreitistön varrelta löytyy yksi haasteen kohteista.