Marttilassa jälleen Auranmaan innokkaimmat ennakkoäänestäjät

0

AURANMAA. Marttilasta löytyivät jälleen Auranmaan alueen innokkaimmat ennakkoäänestäjät. 38,4 prosenttia marttilalaisista käytti kuntavaalien äänioikeutensa ennakkoon. Koko Varsinais-Suomen mittakaavasta Marttila tuli kakkoseksi. Ohitse meni vain Kustavi, jossa ennakkoäänestysprosentti kohosi 45,3 prosenttiin.

Kaikissa Auranmaan kunnissa ennakkoon äänestettiin vilkkaammin kuin edellisissä vuoden 2017 kuntavaaleissa. Tuolloin koko Auranmaan ennakkoäänestysprosentiksi koitui 26,8 prosenttia kun lukema on nyt 31,6. Korkeampia lukemia selittää osittain aiempaa pidempi ennakkoäänestysaika: neljä vuotta sitten ennakkoäänestys kesti viikon kun tällä kertaa pääsi äänestämään koronapandemian vuoksi kahden viikon ajan. Ennakkoäänestys päättyi eilen tiistaina.

Auranmaan ennakkoäänestystilastossa Marttilan jälkeen kakkoseksi tuli Oripää 33,8 prosentilla, kolmanneksi Pöytyä (31,7), neljänneksi Koski (30,8) ja viidenneksi Aura (27,6).

Naapurikunnista Liedossa äänioikeutensa käytti ennakkoon 27,7 prosenttia ja Loimaalla 29,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Koko maan ennakkoäänestysprosentti oli 33.

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai 13.6., jolloin äänestään siinä paikassa, joka on merkitty äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Aurassa vaalihuoneistona toimii kunnanvirasto, Koskella Talolan koulu, Marttilassa Marttilan koulu ja Oripäässä kirjasto. Pöytyällä äänestyspaikkoja on kolme: Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste, Kisariihi sekä Yläneen Osuuspankki.

Vaalihuoneistot ovat avoinna sunnuntaina kello 9–20.