Piano-oppilaiden kevätkonsertti soi eläimille ja luonnolle

0
Auran kansalaisopiston, Lieto-opiston ja Turun NMKY:n pianonsoiton oppilaat tekivät konserttivideon eläinten ja luonnon hyväksi. Kuvaan ennättäneistä etualalla Saga Räikkönen Lissu-lemmikkeineen.

PÖYTYÄ/Kyrö, LIETO/Tarvasjoki. Pianonsoiton opettaja Satu Luukkosen oppilaiden kevätkonsertti soi eläinten ja luonnon hyväksi. Koronarajoitusten vuoksi konsertti toteutetaan videoesityksenä, jota esitetään Liedon Karvakorvissa ensi viikolla. Vajaan parinkymmenen minuutin mittaisella videolla soittaa ja kertoo omia mietteitään eläimistä ja luonnosta yhteensä 18 Auranlaakson kansalaisopiston, Lieto-opiston Turun NMKY:n oppilasta.

Konserttivideon lisäksi Karvakorvissa nähdään harrastetaiteilija Emmi Rambergin eläinaiheisia tauluja. Hyväntekeväisyyteen voi osallistua ostamalla Karvakorvista tuotepaketteja Tampereen Kissojen katastrofiyhdistykselle. Kissojen avuksi kaivataan erityisesti emonmaidon vastiketta ja ruokaa. Lisäksi Karvakorviin laitetaan esille kuvia apua tarvitsevista kissoista, joiden lääkärikuluihin voi suoraan tehdä lahjoituksen Mobile Paylla.

Luukkonen on oppilaittensa sekä Aino-kuoron kanssa aiemminkin toteuttanut hyväntekeväisyyskonsertteja eläinten hyväksi. Hänen mukaan lapset on helppo saada innostumaan.

–Lasten kanssa kaikki onnistuu, sillä kukaan ei ala pohtia, että kannattaako tämä ja kuinka paljon tähän menee työtunteja. Se on ihanin asia lasten ja nuorten kanssa työskennellessä, Luukkonen sanoo.

Tampereen Kissojen katastrofiyhdistys valikoitui hyväntekeväisyyskohteeksi, koska Luukkonen on kumppaninsa ja konserttivideon editoineen Jaakko Terännön kanssa toimittanut Tarvasjoelta yhden kissapopulaation yhdistyksen huomaan. Turun eläinsuojeluyhdistyksellä oli Luukkosen mukaan tuolloin aivan täyttä. Populaatiosta yksi kissa sai yhdistyksen avun jälkeen kodin Terännöltä.

Luukkonen ja Teräntö kertovat Lempi-kissan ehtineen synnyttää kuolleita pentuja ennen Tampereelle pääsyä. Siellä se todettiin itsekin vielä aivan pennuksi ja samalla huomattiin, että sillä on vielä synnytyskanavassa pentu jumissa. Kissa pääsi leikkaukseen ja on toipunut rakkaaksi lemmikiksi.

Eläinten kurja kohtelu ja kohtalo kuohuttaa Luukkosta. Hän toivoo ihmisten laittavan omat itsekkäät tarpeet ja tuottavuusajatukset taka-alalle ja opettelevan elämään sopusoinnussa luonnon ja eläinten kanssa.

–Saamme niin paljon eläimiltä ja luonnolta, joten meidän täytyy antaa jotain takaisinpäin.

Lapsille eläinten hyvä kohtelu on yhtä tärkeää kuin Luukkosellekin. Soitto-opiskelijoista useimmilla on itselläkin lemmikkejä ja hyväntekeväisyyskonsertin toteuttaminen tuntuu heistä hyvältä. Aada Tuomisen mukaan heidän koiransa eivät tosin kovinkaan paljon arvosta pianon tai viulun soittoa.

–Ne alkavat ulvoa, Aada kertoo.

Luukkosella on toisenlainen tulkinta, hän arvelee koirien ryhtyvän soiton alkaessa laulamaan.

Soiton opettelun ja lemmikeistä huolenpidon vertaaminen on lapsista hankalaa, mutta sen he jo tietävät, että lemmikeistä on ilon lisäksi paljon vastuuta. Hyväntekeväisyyskonsertin myötä lapset ovat oppineet, että musiikin avulla voi tehdä hyviä asioita, myös lemmikeille.

Konsertti lemmikeille -videota esitetään Liedon Karvakorvissa maanantaista perjantaihin 14.–18.6. kello 13, 15 ja 17 sekä lauantaina 19.6. kello 10, 12 ja 13.