Veli Rauhainmaa, vko 24

0
Veli Rauhainmaa

Nimi, ikä, kotipaikka, ammatti?
–Veli Rauhainmaa, 36, Yläne, taiteilija ja restauroija.
Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?
–Pienet kauniit asiat. Esimerkiksi kun vastaantulevat tuntemattomat ihmiset hymyilevät ja moikkaavat reippaasti ilman ennakkoluuloja. Tai kun aurinko laskee ja peurat tulevat pihapuutarhan suojaan nukkumaan.
Mikä ärsyttää?
–On aina surullista nähdä kun ihmiset puhuvat toisista pahaa. Myös ahneus haalia vain itselle kaikkea ja olla huolehtimatta muista saa minut hieman haikeaksi.
Minkä taidon haluaisit oppia?
–Elämä on sillä tavalla aivan upeaa, että meillä on mahdollisuus oppia mitä vain koko ajan. Itse haluan oppia tulemaan paremmaksi kuuntelijaksi ja oppia katsomaan maailmaa vielä paremmin myös toisen henkseleistä, näin empatia kyky kasvaa ja elämästä tulee aina vain helpompaa ja mukavampaa, kun en katso vain omien ahtaiden lasieni läpi, vaan otan myös muut huomioon kaikessa mitä teen.
Mitä tai ketä haluaisit kiittää tai kehua?
–Omaa isoisää varsinkin. Hän on opettanut minulle, miten olla hyvä ihminen toisille. Samalla hän on opettanut olemaan oikeudenmukainen ja puolustamaan aina heikompia rohkeasti.
Minkä asian eteen olisit valmis tekemään talkootyötä?
–Kaiken altruistisen, eli toisille tarkoitetun hyvän. Usein me ihmiset häärätään vain omien asioiden ympärillä ja ajatellaan aina itseä kaikissa toimissa. Mutta todellinen hyvinvointi alkaa vasta kun, alkaa ajatella enemmän muita kuin itseään. Se on sitä ikuista onnea.
Minkä paikan esittelisit kotikunnastasi vieraille?
–Pyhäjärven ja muutaman ikivanhan metsän, joita ei ole vielä kaadettu. Aivan upeita paikkoja.
Kenestä tai mistä aiheesta haluaisit lukea lehtijutun?
–Ihmisistä, jotka auttavat muita pyyteettömästi ja luovat harmoniaa ja hyvinvointia omilla teoillaan, omissa elämissään työn kautta tai vapaa-ajalla.
Edellinen viikon henkilö halusi kysyä sinulta: Mikä on viimeisin kappale, jonka olet kuullut?
–Dave Lindholmin Pieni ja hento ote.
Mitä kysyisit seuraavalta viikon henkilöltä?
–Mitä hyvää olet viimeksi tehnyt muiden vuoksi?