Elisenvaara rakentuu aikataulussa

0
Työmaan vastaava mestari Pasi Kirveennummi esittelee uutta luokkatilaa, jota tullaan käyttämään myös ylioppilaskirjoituksiin. (Kuva: Veeti Nurminen)

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja lukion rakentaminen etenee aikataulussa. Työmaan vastaava mestari Pasi Kirveennummi Hartela Länsi-Suomi Oy:stä kertoo kaiken menevän suunnitelmien mukaan, joskin pitkään jatkunut helle aiheutti pieniä hankaluuksia.

–Kyllä se työtehoon vaikuttaa ja jonkin verran myös työkoneisiin, jotka tahtovat kärsiä kuumuudesta.

Talvella haasteita aiheuttivat kylmyys ja lumi, minkä vuoksi vesikattotyöt etenivät hitaammin ja sisärakenteita piti kuivattaa pidempään.

–Talvi oli todella luminen ja kylmä, Pasi Kirveennummi toteaa.

Päätyöt tehdään onneksi jo sisällä, missä kuumuuskaan ei ole niin pahasti kiusana. Poikkeuksena on hupun alla tehtävä vesikattotyö, jota tehdessä kuumuus helposti nousee.

–Miehet tietysti tekevät mieluummin töitä, jos olosuhteet ovat hieman inhimillisemmät.

Vesikattotyöt ovat tulleet suurin piirtein valmiiksi, samoin väliseinämuuraukset koulun sisällä. Kipsiväliseinät ovat vielä kesken, ja tasoite- ja maalaustyöt ovat alkaneet.

–Talotekniikkatyöt eli ilmanvaihto- ja sähkötyöt ovat edenneet paljon. Laatoitustyöt ovat myös alkaneet ja samoin pintabetonityöt.

Pasi Kirveennummi sanoo, että väliseinätyöt valmistuvat pikkuhiljaa kokonaan. Tasoitetyöt tulevat valmiiksi muutaman kuukauden päästä. Loppuvuodesta edessä on lattiapinnoitteiden asennus, minkä jälkeen kalusteita päästään asentamaan paikoilleen.

–Keväällä huhtikuun paikkeilla pitäisi joidenkin tilojen olla siinä kunnossa, että voidaan alkaa tarkastamaan, onko virheitä tai puutteita.

Ruokala puretaan ensi keväänä


Parhaillaan meneillään on koulun julkisivujen maalaukset. Rakennuksen pääväri on harmaa, mutta muutama seinä on saanut pintaansa vihreää ja oranssia. Koulurakennus luovutetaan kunnalle ensi heinäkuussa, mutta piha-alueet vasta myöhemmin lokakuussa.

–Pihaa on myllätty keväällä lumien sulettua. Siinä on ollut viemärin kaivuuta ja kaapeleiden asennusta maahan.

Syy piha-alueiden myöhempään luovutukseen on vanha ruokalarakennus, joka päästään purkamaan vasta kouluvuoden päätyttyä ensi vuoden toukokuun lopussa.

–Purkaminen vie vähintään kuukauden, siksi piha-alueiden luovutus on vähän myöhemmin.

Uudisrakennuksen suuruus on noin 6000 neliötä, minkä lisäksi käyttöön jää uusittu noin 500 neliön kokoinen Monnila-niminen rakennus.

Työmaan miesvahvuus näin loma-aikana on keskimäärin parikymmentä henkilöä. Viime vuoden elokuussa alkanut uuden koulun rakentaminen on edennyt aikataulussa ja ilman ongelmia.

–Suunnitelmien mukaan menee, Pasi Kirveennummi toteaa.