Meditatiivinen Aurajoki lumosi suppailijat

0
Kun Aurajoki täyttyy suppailijoista, näky on melkoinen. Jokiuomassa oli viikonloppuna myös varjopaikkoja, mutta keli helli lautailijoita.Kuva: Tuomas Honkasalo

AURAJOKI. Aurajoki SUP alkaa olla jo vakiintunut tapahtuma, sillä se järjestettiin nyt viidettä kertaa. Laudalla melottiin seisten lauantaina ja sunnuntaina. Matka alkoi Haverin maisemista ja päättyi Turkuun. Melkein 40 kilometrin matkalla tapahtui kaikenlaista ja maisemat vaihtuivat rämeiköstä leveään jokiuomaan.

–Oli aika surullista huomata, kuinka yläjuoksulla Aurajoki on kasvanut umpeen tosi pahasti. Muutos on tapahtunut nyt ihan muutaman vuoden sisällä. Siellä piti maata laudalla, jotta pääsi kaatuneiden puiden ali tai sitten piti hyppiä yli. Oli aika konttaamista hetkittäin, mutta omalla tavallaan hienoa seikkailua, tapahtuman nykyään järjestävän Myssyfarmin Anna Rauhansuu kertoi.

Jokiluonnon raivaamista toivoi moni osallistuja, mutta se vaatisi niin rahoitusta kuin talkootyötäkin.

Helsinkiläistynyt Toni Kauppila ihasteli laudan päältä Aurajoen maisemaa.

–Tämä on sellainen vähän unohdettu helmi. Tästä Aurajoen kulttuurimaisemasta kyllä riittäisi moneen ihan turismin näkökulmasta. Joella maisemat ovat tosi hienot ja siellä pääsee jopa sellaiseen meditatiiviseen tilaan, kun siellä on niin rauhallista. Toisaalta voi heittäytyä myös keskusteluun uusien tuttujen kanssa, sillä tässähän on koko päivä aikaa, Kauppila naurahti.

Auralainen Armi Toivonen jakoi Kauppilan ajatukset.

–Meditatiivinen meininki pitää paikkansa. Jokiuomassa häviää hieman aika ja paikka. Tämä on kyllä todella mukavaa. Itse olen nyt toista kertaa jo Aurajoki SUP-tapahtumassa, Toivonen kertoi.

Riihikoskelaiset Satu ja Samuli Sillsten eivät olleet ehtineet juuri olla sup-laudan päällä, kun jo piti lähteä Aurajokeen melomaan.

–Kyllähän tämä tuntuu ihan hyvin sujuvat, kun muistaa vähän vaihtaa välillä asentoa. Erityisen hienoa tässä on se, että tämä on sellaista rauhallista parisuhdeaikaa, kolmelapsisen perheen isä ja äiti, Satu ja Samuli Sillsten naurahtivat.

Uimapaikka jokeen

Alunperin Aurajoki SUP järjestettiin kiinnittämään huomiota Aurajoen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Rauhansuun mukaan joen vesi on tosi puhdasta silmämääräisesti arvioituna.

–Aurajoessa on ollut uimapaikkoja ennen, mutta nykyään joen vettä hieman karsastetaan. Jossain kohtaa jokea on jopa pieniä hiekkasärkkiä. Auranmaalla uimapaikat ovat automatkan päässä, joten toivoisin, että uimapaikkoja saataisiin ihan virallisestikin tehtyä jokeen, Rauhansuu esittää.
Tuomas Honkasalo