Auran kunnanhallitukselle puheenjohtaja valtuuston ulkopuolelta

0
Auran kunnanvaltuuston järjestäytymiskokouksessa oli riittävästi väljyyttä ja turvavälejä. Kokous pidettiin OP-Areenalla.

AURA. Auran kunnanvaltuusto valitsi kunnanhallituksen puheenjohtajan valtuuston ulkopuolelta. Kunnanhallituksessa puhetta johtaa kokoomuksen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Tomi Kauhanen , joka jäi vaaleissa valtuuston toiselle varasijalle. Kunnanhallituksen työskentelystä Kauhasella on kokemusta aiemmalta kaudelta hänen toimittua varajäsenenä.

Kunnanhallituksen jäseniksi valittiin viime valtuustokauden tapaan Sanna Laine (kok), Jouko Vähä-Rahka (kesk), Taru Sahla (kesk) ja Jukka Leino (sd). Uusina aloittavat Ari-Pekka Haapanen (ps) ja Jenni Päätalo (vas). Varapuheenjohtajana toimii Leino.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Matti Leppäkoski (kesk). Ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Juhani Yli-Pohja (sd) ja toisena varapuheenjohtajana Kalle Isotalo (kok).

Kun valtuustossa ja kunnanhallituksessa miehet miehittivät puheenjohtajuudet, lautakunnissa puheenjohtajuudet meni pääosin naisille. Perusturvalautakunnassa puhetta johtaa Liisa-Anneli Holmberg (kesk), sivistyslautakunnassa Sanna Laine (kok), teknisessä lautakunnassa Niina Aarnio (sd), vapaa-aikalautakunnassa Maria Sundqvist (kesk) ja keskusvaalilautakunnassa Pia Aalto (kok). Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Jarkko Granat (ps) ja valtuuston vaalilautakunnan puheenjohtajaksi Tommi Pasto (kok).

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän yhtymähallitukseen valittiin Arvo Laakso (kok), Holmberg ja Leino ja kuntayhtymän tarkastuslautakuntaan Granat ja Ritva Vainio (sd). Kosken ympäristönsuojelulautakunnassa Auraa edustavat Leino ja Maj-Len Heikka (kesk).

Keskustelua ilmoituksista


Lautakuntien lisäksi valintoja tehtiin useisiin eri luottamuselimiin, mutta valtuuston järjestäytymiskokoukseen mahtui myös muita asioita. Kunnanjohtajan hakua päätettiin jatkaa viikolla virheellisen hakuilmoituksessa vuoksi. Hakijalta ei voi edellyttää rikosrekisteriotetta, kuten alunperin tehtiin.

Valtuusto keskusteli myös kunnan ilmoituksista. Holmberg toivoi keskustan valtuustoryhmän puolesta tekemässä esityksessä, että Auranmaan Viikkolehdessä julkaistaisiin myös valtuuston esityslistat. Hän perusteli tätä sillä, etteivät kaikki käytä nettiä tai sosiaalista mediaa.

Erkka Hirvensalo puolestaan esitti kokoomuksen valtuustoryhmän puolesta, että lehti-ilmoituksessa käytettäisiin QR-koodia, joka mahdollistaa kokouksen esityslistan löytämisen helpommin ja vaivattomammin.

–QR koodi ei vie tilaa lehti-ilmoituksessa niin paljoa kuin koko esityslistan julkaiseminen. Auran kuntahan lopetti säästösyistä esityslistan julkaisun lehdissä, Hirvensalo muistutti.

Keskustelun jälkeen valtuusto päätti yksimielisesti, että kunnan ilmoitukset julkaistaan koko vaalikauden ajan kunnan verkkosivuilla sekä lainsäädännön edellyttämin osin kunnan ilmoitustaululla ja Auranmaan viikkolehdessä. Lisäksi kunnanvaltuuston kokousten asialistat julkaistaan Auranmaan Viikkolehdessä ilmoituksella, johon liitetään QR-koodi.