Auranmaalle viime viikolla viisi tartuntaa

0

AURANMAA. Viime viikon korkeat koronatartuntamäärät heijastuivat myös Auranmaalle, joskin melko maltillisesti. Auranmaalle kirjattiin viime viikolla yhteensä viisi uutta koronavirustartuntaa, joista neljä Pöytyälle ja yksi Marttilaan. Viikon viimeiset tartunnat ovat lauantailta, jolloin Pöytyällä kirjattiin kaksi tartuntaa.

Viikolla tehtyjen kesän uusien tartuntamääräennätysten jälkeen uusien tartuntojen määrä näytti viikonloppua kohden hieman taittuvan. Maanantaina koko maassa kirjattiin enää 345 uutta tartuntaa. Auranmaalle ei tullut yhtään uutta tartuntaa.

Eniten tartuntoja on todettu 20–29-vuotiaiden ikäluokassa. Tautiin kuolleiden määrä lähestyy tuhatta. Kuolleiden mediaani-ikä on 82 vuotta ja kuolleista 54 prosenttia on miehiä.

Koronaviruksia on THL:n tilaston mukaan todettu koko epidemian aikana Aurassa 67, Koskella 30, Marttilassa 22, Oripäässä 33 ja Pöytyällä 92. Rokotekattavuus on tällä hetkellä paras Koskella, jossa ensimmäisen rokotteen on saanut 67,1 ja toisen rokotteen 40,3 prosenttia väestöstä. Alhaisin rokotekattavuus on Oripäässä, jossa ensimmäisen rokotteen on ottanut 54,1 ja toisen rokotteen 35,4 prosenttia väestöstä. Aurassa rokotekattavuus on toisen rokotteen osalta Oripäätä alhaisempi, 35,1 prosenttia.