Elisenvaaran yhtenäiskoulussa useita tartuntoja ja altistumisia

0

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran yhtenäiskoulun Elisenvaaran ja Kyrön yksiköissä on viime viikon keskiviikon jälkeen todettu useampia koronavirustartuntoja. Tämän viikon keskiviikkona tartuntoja oli todettu rehtori Mika Virtasen mukaan yhteensä seitsemän, joista kuusi Elisenvaaran ja yksi Kyrön yksikössä. Altistuneita on useampia kymmeniä kaikissa Elisenvaaran yhtenäiskoulun yksiköissä Heikinsuo ja Kaulanperä mukaan lukien.

–Ysit on ainoa luokka-aste, jossa ei ole altistumisia eikä positiivisia testituloksia, Virtanen kertoi keskiviikkona.

Jäljittäjät ja lääkärit ovat Virtasen mukaan joko suositelleet koronatestiin menoa ja kouluun paluuta negatiivisen tuloksen jälkeen tai määränneet selkeästi altistuneita karanteeniin. Karanteeniin on Virtasen mukaan määrätty niitä, jotka ovat olleet koronaan sairastuneiden seurassa ilman maskia. Kaikkiaan karanteenissa tai testiin pääsyä odotellessa etäopetuksessa olevia oli keskiviikkona viitisenkymmentä.

–Henkilökunnassa ei ole ollut tartuntoja ja tällä hetkellä enää yksi odottaa testitulosta, Virtanen kertoi.

Mikäli tartuntaketjut saadaan katkaistua, viimeinenkin karanteeniin tai eristykseen määrätty pääsee Virtasen mukaan palaamaan lähiopetukseen 3. syyskuuta.