Kansalaisopistojen kursseilla koirahierontaa, stressinpurkua ja äänimaljarentoutusta

0
Auranlaakson kansalaisopistolla on tänä syksynä myös koirahierontakurssi.

AURANMAA. Ilmoittautumiset Auranlaakson kansalaisopiston kursseille ovat alkaneet. Tarjolla on yhteensä noin 350 kurssia, joista ensimmäiset alkavat syyskuun alussa.

Lukuvuoden aikana Auranlaakson kansalaisopistossa on tarjolla paljon kaikille avoimia luentoja. Ainoastaan Nojatuolimatkailua -luentosarjaan osallistuvien tulee ennakkoon ilmoittautua. Emmi Lainion Liisa-Hellevi salissa pitämillä luennoilla kuullaan tarinoita eri kulttuureista, ihmisistä ja luonnosta ympäri maailmaa. Luentojen aiheena ovat muun muassa kuumailmapalloilu Kaksoisvirtainmaassa ja vapaaehtoistyö Eritreassa. Luennot alkavat 13.9. Muita luentoja pidetään muun muassa sukututkimuksen ja sotien aihepiireistä Auranlaakson kansalaisopiston eri kunnissa.

Kielten opetus painottuu verkkokursseihin. Opetusta on tarjolla verkossa englannista, ranskasta, venäjästä, espanjasta ja italiasta. Verkkokursseja löytyy myös kuvataiteissa, kädentaidoissa ja liikunnassa.

Soiton, kotitalouden, kuvataiteiden, kädentaitojen ja liikunnan opetus jatkuu pääsääntöisesti perinteiseen tapaan lähiopetuksessa. Erityisesti stressinpurkuun panostetaan tänä lukuvuonna. Helposti omaksuttavaan ja yksinkertaiseen itsehoitomenetelmään perustuvia TRE-kursseja pidetään Kyrössä, Aurassa, Riihikoskella ja Oripäässä.

Koiratkin pääsevät syksyn aikana nauttimaan Auranlaakson kansalaisopiston kursseista. Liisa-Hellevi salissa pidetään 20.11. koirahieronnan perusteet kurssi, jossa harjoitellaan omalla koiralla.

Auranlaakson kansalaisopiston opinto-ohjelma on jaettu alueen kotitalouksiin. Opinto-ohjelma löytyy kokonaisuudessaan myös kansalaisopiston nettisivuilta.

Myös Somero-opiston ilmoittautumiset alkamassa

Somero-opiston opinto-opas on jaettu koteihin tällä viikolla ja ilmoittautumisia otetaan vastaan maanantaista 23.8. kello 17.30 alkaen. Opinto-opas löytyy myös opiston nettisivuilta.

Koskella järjestetään tänä lukuvuonna muun muassa englannin ja espanjan opetusta, äänimaljarentoutusta, akvarellimaalausta, rivitanssia ja alakoululaisten akrobatiaa. Uusi Termia-kuoro aloittaa toimintansa Aimo Peuralahden johdolla Talolan koululla 7.9. kello 18.30 alkaen. Yksiääniseen lauluryhmään ovat tervemenneitä kaikki laulamisesta kiinnostuneet.

Lieto-opiston kursseille ilmoittautuminen on jo alkanut. Tarvasjoella järjestetään lukuvuoden aikana lasten zumbaa, kehonhuoltoa, kuntopiirejä, maalauskurssi, eläkeläisten tasapainojumppaa, kansantanssia ja puutyöpiiri.