Kuntayhtymän työyhteisöselvityksen käsittelyä jatketaan

0

AURA, PÖYTYÄ. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän työyhteisöselvitys on valmistunut kesäkuussa ja sen tuloksia on käsitelty yhtymähallituksen, johdon ja henkilöstön kanssa. Kuntayhtymän vt. johtaja Lauri Ämmälä on toistaiseksi niukkasanainen selvityksen tuloksista.

–Selvitys oli hyvä ja syksyn mittaan jatketaan asian työstämistä ja työilmapiirin parantamista, Ämmälä kommentoi.

Ämmälän mukaan selvityksen tuloksia on tarkoitus käydä vielä läpi uuden yhtymähallituksen kanssa. Hänen mukaansa selvityksen tehnyt Työterveyslaitos ei ole luovuttanut selvitystä kuntayhtymän käyttöön, vaan sen tuloksia on käyty läpi yhdessä Työterveyslaitoksen konsulttien kanssa.

Laajan työilmapiiriselvityksen tekeminen aloitettiin kuntayhtymän henkilöstö ilmaistua huolensa kuntayhtymän ilmapiiristä ja muun muassa johtavien viranhaltijoiden toiminnasta. Yhtymähallituksen puheenjohtajisto ja vt. kuntayhtymän johtaja puolestaan ilmaisivat olevansa erittäin huolissaan henkilöstön jaksamisesta ja yleisestä ilmapiiristä. (AVL 27.4.)

Työterveyslaitos ei linjauksensa mukaan tiedota eikä kommentoi tehtyä selvitystä. Työterveyslaitokselta ei myöskään kommentoida sitä, onko selvitys luovutettu kuntayhtymän käyttöön.