Kyrön jätskikahvila Auranmaan positiivisin 2021

0
Aino Alkio, Otso Vartio ja Martta Vartio olivat otettuja saamastaan palkinnosta. – Onhan tämä hienoa ja tuntuu hyvältä, nuoret kertoivat tunteistaan julkistustilaisuudessa Auran iltatorilla. (Kuva: Tuomas Honkasalo)

AURANMAA. Uudella tavalla valittu Auranmaan positiivisin-kilpailu herätti ihmisissä paljon kiinnostusta, sillä positiivista virettä aiheuttaneita ehdokkaita äänestettiin netissä 406 kertaa.

Auranmaalaiset äänestivät ylivoimaisesti Kyrön jätskikahvilan Auranmaan positiivisemmaksi. Nuoret 4H-yrittäjät Martta Vartio , 15, Otso Vartio , 13, Aino Alkio , 13 ja Anni Alkio , 15, saivat 40 prosenttia annetuista äänistä.

–Äänestyksessä jätskikahvilassa työskenteleviä Annia, Ainoa, Otsoa ja Marttaa on kehuttu seuraavin sanoin: On hienoa, että nuoret yrittäjät ovat osoittaneet, että he kyllä pärjäävät! Jäätelökioskia on kaivattu ja odotettu. Torilla on nyt elämää muinakin kuin toripäivinä. Nuoret ovat näyttäneet esimerkkiä muille ja vieneet Kyröä Suomen kartalle. He tuovat hienon esimerkin nuorten tarmokkuudesta ja ahkeruudesta kesälomalla, luetteli Hanna Nieminen Auranmaan Nuorkauppakamarista. Nieminen vastasi tänä vuonna Auranmaan positiivisin-projektista.

Nuoret itse olivat selvästi otettuja saamastaan kunniasta, mutta myös asiakaspalautteesta, jota he ovat saaneet pitkin kesää.

–Monet ovat sanoneet, miten on hienoa, että olette tähän ryhtyneet ja että täällä on jäätelökioski, kun ei ole moneen vuoteen ollut, nuoret kertoivat.

Ensi vuonna jatketaan


–Mun mielestä on aika rohkeaa lähteä tämän ikäisenä yrittäjäksi ja siitä on saatu paljon kannustavaa palautetta, Aino Alkio pohti. Kyrön jätskikahvilassa on aina saanut hymyn kaupan päälle.

–Kyllä minä uskon, että ensi vuonnakin jatketaan tätä jätskikahvilaa ja täytyy pohtia ehkä jotain uuttakin siihen vielä, nuoret miettivät.

Nappivalinta


Auranmaan Nuorkauppakamarin väki oli todella tyytyväinen äänestystulokseen.

–Kaikki ehdokkaat eli Carita Maisala, Hannele Tanner-Penttilä, Hanna Kanasuo ja Elina Prusila olivat todella hyviä eli äänestystulos ei olisi voinut olla huono missään tapauksessa. Mutta kyllähän tämä nuoren yrittäjyyden esille tuominen on tosi hieno ja ansaittu juttu, Nieminen pohti.

Nuorkauppakamari halusi myös kiittää yhteistyökumppaneita ja Auranmaan Viikkolehteä, joka on ollut mukana mahdollistamassa kilpailua.

–Ja eiköhän ensi vuonna jatketa tätä taas, lupasi Auranmaan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Satu Rintala .