Metsä Fibren Kyrön sahalla käynnistyy vuosihuoltoseisokki

0
Vuosihuoltoseisokki tuo Kyrön sahalle sata ulkopuolista työntekijää. Heiltä vaaditaan negatiivinen koronatestitulos ennen saha-alueella pääsyä.

PÖYTYÄ/Kyrö. Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kyrön sahalla alkaa vuosihuoltoseisokki lauantaina 14. elokuuta. Huoltoseisokki etenee viikoittain osastolta toiselle alkaen tukin mittauksesta, edeten sahaosastolle ja päättyen tasaamolle. Seisokin aikana tehdään huolto- ja kunnossapitotöitä. Sahan vuosihuoltoseisokki päättyy 5. syyskuuta, jonka jälkeen siirrytään normaaliin tuotantoon.

Vuosihuollon aikana sahalla työskentelee oman henkilökunnan lisäksi noin 100 ulkopuolista seisokkityöntekijää.

–Vuosihuoltoseisokit ovat keskeisessä roolissa, sillä niiden avulla varmistamme sahan turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Turvallisuus on huoltoseisokin ykkösasia, ja sen merkitys korostuu entisestään nyt koronavirusepidemian aikana, toteaa Kyrön sahanjohtaja Jorma Nieminen tiedotteessa.

–Noudatamme Metsä Groupissa tarkkoja hygienia- ja maskiohjeita ja turvavälejä, vältämme lähikontakteja sekä painotamme sitä, että töihin tullaan vain täysin oireettomana. Jokaiselta ulkopuolelta tulevalta seisokkityöntekijältä vaaditaan negatiivinen koronatestitulos ennen tehdasalueelle pääsyä, Nieminen kertoo.