Pihanhoitajina olleet lampaat joutuivat Keihäskoskella suden suuhun

0

PÖYTYÄ/Keihäskoski. Kaksi Rintalan tilan lammasta Yläneen Keihäskoskella joutui viime viikon tiistain vastaisena yönä suden suuhun. Talon läheisyydessä nurmikonhoitajina olleista kolmesta lampaasta yksi onnistui pakenemaan. Toisesta tapetusta lampaasta oli puolet syöty, joten tilan isäntä Tapio Rintala arvelee susia olleen liikkeellä enemmän kuin yksi.

–Talosta on matkaa laitumelle noin 30 metriä. Lampailla oli sisätila, jonka ovi kuitenkin oli auki, Rintala kertoo.

Hän uskoo suden tai susien pimeän turvin hyökänneen sisätiloissa olleiden lampaiden kimppuun.

Susivahinko on Rintalan tilalle toinen. Vuonna 2010 sattuneen isomman susivahingon jälkeen lampaiden turvaksi on laitettu susiaitaa. Öiksi tilan lampaat laitetaan lampolaan. Nyt tapetut lampaat olivat sähköpaimenen erottamalla pienellä laitumella, mutta eivät Rintalan mukaan aivan yhtä turvattuna kuin tilan muut lampaat. Laidun rajautuu jokeen, jonka penkereeltä ruhot löytyivät.

–Ilmeisesti saalis oli koitettu viedä joen yli, Rintala epäilee.

Susivahingosta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.