Raju sääilmiö repi Martintalon kattopeltejä ja heitteli kattotiiliä

0
Raju sääilmiö repi Martintalon katolta kattopeltejä keskiviikkona iltapäivällä. Kuva: Simo Päivärinta.

MARTTILA. Paikallinen raju sääilmiö repi keskiviikkona iltapäivällä Martintalon kattopeltejä ja heitti läheisen rivitalon katolta kattotiiliä. Martintalo, kuntosali mukaan lukien, on rakennustarkastaja Jarkko Vihtosen mukaan ainakin tämän viikon käyttökiellossa. Myöskään rakennuksen lähellä ei tule liikkua mahdollisten irtonaisten osien aiheuttaman vaaran vuoksi.

–Katon suojaukset on saatu tehtyä ja tänään selvittelemme korjauksia, Vihtonen kertoi torstaiaamulla.

Peltejä on irronnut muutamalta lappeelta. Vihtosen mukaan irtoaminen ei johdu rakennusvirheestä tai ruuvien löystymisestä. Hän toteaa, etteivät tiiletkään kovin helposti lentoon lähde, vaan vahingon on aiheuttanut poikkeuksellinen pyörre. Rivitalon katto on jo saatu korjattua.