Torstaina syödään kalaa Itämeripäivän kunniaksi

0

PAIMIONJOKI. Paimionjoki-yhdistys on haastanut toiminta-alueensa ravintoloita mukaan Itämeripäivän viettoon torstaina 26.8. Ravintoloiden toivotaan tarjoavan luonnonkalaa tai muuta Itämeri-ystävällistä ruokaa.

Syömällä luonnonkalaa ihmiset voivat herkullisella tavalla poistaa vesistöihin joutuneita ravinteita. Myös ravitsemussuositukset kannustavat kalansyöntiin kaksi kertaa viikossa. Paimionjoki on eniten Saaristomereen ravinteita laskeva joki ja siksi on tärkeää, että joen valuma-alueella tehdään kaikki mahdollinen ravinnekuorman pienentämiseksi.

Paimionjoki-yhdistyksen haasteeseen ovat vastanneet Koskelta Kara ja Kosken Seo, Marttilasta Kuokantalo ja Grillikahvio Pikkulämmin, Paimiosta Cafe Asta ja Cafe Atsalea, Sauvosta Hakkisherkku ja Somerolta Someron Seurahuone.

Jotta tieto kalaruokapäivästä leviäisi, Paimionjoki-yhdistys toivoo ihmisten jakavan ruokailukokemuksiaan sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #itämeripäivä ja #paimionjoki.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa.

Kaikki Itämeripäivän tapahtumat ja teot löytyvät osoitteesta www.itameripaiva.fi