Meri-Marttila on matkalla myyntilistalle

0
Meri-Marttilan saunamökki on rakennettu kolmisenkymmentä vuotta sitten. Kuva: Marttilan kunta

MARTTILA, KEMIÖNSAARI. Marttila aikoo käyttää Meri-Marttilan myynnistä saatavat tulot kuntalaisten hyvinvointia edistäviin investointeihin, kuten Palasten alueen kehittämiseen.

Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi Palaisten saunamökin kunnostusta ja mahdollista laajennusta sekä ranta-alueen ja pysäköintialueen laajennusta ja ulkovalaistuksen parantamista.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Kemiönsaaren Sandön saarella oleva Meri-Marttilan kiinteistö pistetään myyntiin. Valtuusto valtuuttaa kunnanhallituksen hoitamaan myyntiä ja päättämään siitä.

Meri-Marttilan kiinteistö on vähän alle neljän hehtaarin kokoinen. Alueella on saunamökki ja keittokatos.

Paikka on ollut Marttilan kunnan omistuksesta ja kuntalaisten kesäkäytössä 1970-luvulta alkaen. Varauksia on viime vuosina ollut keskimäärin 20 vuosittain. Alkuaikoina paikka oli aktiivisemmassa käytössä.

Keskustelu Meri-Marttilan kohtalosta alkoi kunnanhallituksen pöydän ääressä neljä vuotta sitten. Rantapaikan laituri ja ulkokäymälä on uusittu hiljattain ja ne ovat ajanmukaisessa kunnossa. Sen sijaan mökin pesu- ja asuintilat ovat kunnostuksen tarpeessa.

Kaavamuutos on valmis

Kunnanvaltuusto päätti pari vuotta sitten käynnistää Meri-Marttilaan kaavamuutoksen valmistelun sillä ajatuksella, että alueelle voidaan kaavoittaa mahdollisimman monta myytävää tonttia. Kemiönsaaren kunnanvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen kesäkuun lopulla ja kaava on saanut lainvoiman.

Ranta-asemakaavalla Marttilan omistamalla kiinteistöllä on erillispientalojen kortteli, loma-asuntojen kortteli, luonnonsuojelualuetta sekä maa- ja metsätalousaluetta.

Erillispientalojen rakennuspaikalla on rakennusoikeutta 355 kerrosneliömetriä ja yksiasuntoisen loma-asunnon rakennuspaikalla 240 kerrosneliömetriä. Kerrosalaa koko kaava-alueella on kaikkiaan 620 neliötä. Kiinteistö on mahdollista lohkoa kahdeksi erilliseksi tontiksi.

Koska Sandön mökin sijainti koettiin Marttilassa huollon ja käytön kannalta hankalaksi jo aiemmin, kunta rakensi Palaisten uimapaikan saunoineen 1990-luvulla. Helposti saavutettava Palainen palvelee kuntalaisia kautta vuoden.