Pöytyän naiset tähyävät Superpesikseen hyvällä energialla

0
Pöytyän pesäpallonaiset ovat kirmaamassa Juhani "Kake" Rannikon johdolla kohti Superpesistä. Joukkue otti jo yhden kiinnityksen paikkaan Superpesiksessä, mutta kaksi voittoa vielä tarvitaan.

PÖYTYÄ. Pöytyällä ollaan lähempänä pääsyä pesäpallon mestaruussarjaan Superpesikseen kuin kertaakaan aiemmin. Karsintoja Pöytyällä ollaan pelattu kahdesti aiemminkin. Vuonna 2017 Oulun Lippo säilytti paikkansa Superpesiksessä ottamalla suoraan tarvittavat kolme voittoa Pöytyän Urheilijoiden miehistä. Seuraavana vuonna Lappajärvi vei ottelusarjan voiton vasta ykköspesikseen nousseista Pöytyän naisista puhtaalla pelillä.

Superpesiskarsintoja pelataan Pöytyällä nyt siis kolmatta kertaa. Viime sunnuntaina Pöytyän naiset ottivat avausvoiton Mynämäestä ja Superpesis häämöttää kahden voiton päässä. Karsintasarja saattaa ratketa jo sunnuntaina, jos Pöytyä yltää viikonlopun peleissä voittoon.

Tunnelma joukkueessa on seuran historian tärkeimpien otteluiden alla odottavan iloinen ja energinen.

–Hyvät on fiilikset ja tytöt tosi hyvällä mielellä, joukkueenjohtaja Johanna Ilmanen toteaa.

–Tosi hyvä tunnelmat, kivaa pelata pesistä, joukkueen kapteeni Petra Kaitonen vahvistaa.

Kaitonen uskoo joukkueen olevan valmiimpi kuin kolme vuotta sitten. Joukkueen runko on Ykköspesikseen noususta alkaen ollut melko lailla sama, vaikka muutamia uusia pelaajia onkin mukaan tullut ja joitakin lähtenyt.

–Varmasti olemme kehittyneet yksilöinä ja joukkueena. Olemme nyt pelanneet enemmän isoja pelejä. Silloin viimeksi suorittaminen jäi piippuun, hän pohtii ja toteaa karsintoihin pääsyn olleen edellisellä kerralla joukkueelle iso yllätys.

Tappio Lappajärveä vastaan oli Kaitosen mukaan tietyllä tavalla oikea lopputulos. Vuodet Ykköspesiksessä ovat antaneet aikaa kehittyä.

Paikallisvastustaja tuo oman kutkutuksen

Upean kauden 2018 jälkeen Pöytyän naisten otteet ovat Ykköspesiksessä olleet vakuuttavia, mutta karsintapaikkaa Superpesikseen ei ole avautunut. Viime kausi päättyi pettymykseen pelien tyssättyä runkosarjan kolmanteen sijaan. Kaudella 2019 tie Superpesikseen katkesi välierissä.

–Nyt tarjoillaan salvaa viime vuoden haavoihin, Kaitonen toteaa.

Karsintavastustajana Mynämäki on joukkueelle mieluinen.

–Paikallisvastustaja tuo heti peliin oman kutkutuksen ja tosi tasaisia pelejä sarja tulee varmaan olemaan täynnä, Kaitonen arvioi.

Kivisen tien Superpesiksessä kulkenut Mynämäki on tänä vuonna pelannut parasta kauttaan, mutta karsinnoilta se ei joukkuetta säästänyt. Pöytyäläisille Mynämäki on, toisin kuin Lappajärvi, entuudestaan tuttu vastus, vaikka joukkueet ovatkin pelanneet eri sarjaa. Viime keväänä Pöytyä päihitti Mynämäen Päkän muistopelissä, joka oli myös aluemestaruusottelu.

Kaitonen toteaa jännityksen olleen karsintojen avausottelussa hirmuinen, mutta pelinjohtaja Juhani ”Kake” Rannikon tavoin uskoo pahimman jännityksen laantuneen voiton myötä.

–Hieno tilanne, kun on paikallisvastustaja ja isot panokset, Rannikko sanoo ja toteaa, että täytyy olla tyytyväinen, kun Superpesisjoukkueelta pystyy ottamaan kotiedun pois.

–Emme epäilleet, etteikö siihen olisi mahdollisuutta. Parantamisen varaakin jäi.

Jotta voitto irtoaisi seuraavistakin peleistä, tarvitaan Rannikon mukaan Pöytyän omaa hyvää ulkopeliä ja huolellisuutta.

–Sisäpeliä pitää pelata niin, että pistetään kaveri tekemään palot eikä tehdä niitä itse.

Rannikko valmensi Pöytyän naisia jo kaudella 2016 ja oli nostamassa naiset suomensarjasta Ykköspesikseen kaudella 2017.

–Hieno matka ollut tähän asti, ei ole kertaakaan ollut olo, että mitä minä täällä teen, Rannikko sanoo ja kiittelee pian päätöksensä saavan kauden olevan tähän mennessä paras.

Mutta näkeekö Rannikko suojattiensa vielä pelaavan Superpesiksissä? Eipä pidä mennä asioiden edelle, vaan ottaa peli kerrallaan.

Naisten Superpesiksen karsintasarja jatkuu lauantaina 11.9. kello 15 Kumilassa. Seuraava ottelu 12.9. kello 15 Mynämäellä. Tarvittaessa pelataan myös 18.9. Kumilassa ja 19.9. Mynämäellä.

Pöytyä johtaa ottelusarjaa 1–0. Sarjanousuun tarvitaan kolme otteluvoittoa.