Aurassa järjestetään suurtoripäivä keskiviikkona

0
Aurassa pääse keskiviikkona runsaanpuoleiseen toritunnelmaan. Kuva on Parkanon Suurtoripäivästä 28.9. Kuva: Suomen Tapahtumatrio

AURA. Auraamon torialueella järjestetään keskiviikkona 20.10. kello 9–16 suurtoripäivä. Paikalle on tulossa noin 20 torikauppiasta myymään tuotteittaan.

Kauppiaat lupaavat, että herkkuja on joka makuun: muun muassa kalakukkoja, lettuja, lakuja, pullaa, kala- ja lihasäilykkeitä, hunajaa ja savukalaa. Myös käyttötavaraa on myynnissä laidasta laitaan; naisten ja miesten vaatteita, pipoja, teksti t-paitoja, laukkuja ja lompakoita, kenkiä, imuritarvikkeita ja suodattamia, koreja, mattoja, huiveja, saippuoita sekä luonnonkosmetiikkatuotteita.

Suurtoripäivät ovat syntyneet kauppiaiden yhteistyöstä. Suurtorikauppiasporukka koostuu noin 20 torikauppiaasta. Toripäiviä organisoi Suomen Tapahtumatrio oy, eli Juha Heikkinen, Marko Latvala ja Esa Hyyppä. Yritys on perustettu varta vasten myyntitapahtumien järjestämiseen yhteistyöllä.

Suurtoripäivä tarkoittaakin isompaa tapahtumaa kuin tavallinen toripäivä monilla toreilla, mutta pienempää kuin markkinat.

Suurtoripäivä on samalla kauppiaiden vastaisku nykymenolle: kauppa on siirtynyt entistä enemmän verkkoon ja isoihin jättimarketteihin. Kun torikauppiaat kiertävät pienilläkin paikkakunnilla, he tulevat samalla elävöittäneeksi kuntien keskustoja.

Kauppiaat muistuttavat, että toreilla ostoksia tehdään turvallisin mielin: turvaväleistä on helppo huolehtia ja käsidesiä löytyy monilta myyntipisteiltä.

Suurtoripäivä Aurassa Auraamon torilla keskiviikkona 20.10. klo 9–16.