MLL:n juhlapäivän odotetuimmat olivat poliisi ja Mamma Marakatti

0
MLL:n juhlat eivät olisi mitään ilman sen omaa maskottia, Mamma Marakattia. Tällä kertaa Mamma heittäytyi tanssin pyörteisiin Yläneen yhtenäiskoulun palloiluhallissa Hertta Väisäsen, Laura Koskisen, Heini Kallionpään, Helmi Kallionpään, Ida Poutasen, Leo Poutasen, Eemeli Mattilan ja Veini Lennon kanssa. (Kuva: Sari Holappa)

PÖYTYÄ/Yläne. MLL:n oli tarkoitus viettää satavuotispäiviään jo viime vuonna, mutta koronan vuoksi niitä siirrettiin. Nyt kun rajoitukset antoivat viimein myöten, päätettiin Yläneellä ottaa kaikki ilo irti juhlimisesta. Paikallisyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa yhtenäiskoulun tiloissa riittikin vilskettä ja vilinää, sillä perheitä oli saapunut paikalle ennätysmäärä. Puheenjohtaja Riikka Maanpää kertoi, että MLL:n satavuotisia vietettiin viikonlopun aikana kautta Suomen.

–On tosi hienoa, että nyt saa taas järjestää tekemistä, ja on tosi upeaa, että ihmiset ovat uskaltautuneet näin hienosti liikkeelle, hän iloitsi.

Sunnuntaipäivän odotetuimmat vieraat olivat ehdottomasti MLL:n oma maskotti Mamma Marakatti ja poliisi. Kolmevuotias Leo Poutanen ottikin ilon irti molemmista suosikeistaan, kun ensin tuli pyörittyä villisti tanssilattialla Mamman kanssa ja sitten vielä tavattua konstaapelitkin.

Kaiken tuoksinan keskellä hän ehti kertoilla hiukan kuulumisiaan ja paljasti samassa yhteydessä, että isona hänestäkin on tulossa kenties ihan oikea poliisi.

Myös Leon ikätoveri Elias Wisakanto oli tullut paikalle poliisien vuoksi. Tosin hän kertoi pitävänsä enemmän kuitenkin paloautoista.

–Se on lempiauto, mutta on kaivinkonekin kiva, monenmoisiin vehkeisiin hurahtanut nuorimies pohdiskeli.

Polkuautoilla huristelleet eskarilaiset Lauri Sulin , Kalle Sankari ja Aleksi Koskinen olivat taas sitä mieltä, että niillä ajaminen oli ehdottomasti päivän kohokohta. Myös liikennemerkit olivat jo tulleet tutuiksi, sillä kysyttäessä tulivat vastaukset kuin apteekin hyllyltä.

–Suojatie, stop-merkki ja juna-asema, he luettelivat.

Sisätiloissa oli myös tarjolla monenlaista hauskaa. Hurjia trampoliinihyppyjä loikkinut Heini Kallionpää aikoi vielä testata ainakin pomppulinnan, patjamajailun ja monia muitakin juttuja.

– Tosi kiva, kun pääsee vähän juhlimaan, hän riemuitsi.