Jo keväällä harjoiteltu näytelmä saa vihdoin ensi-iltansa Tarvasjoella

0
Tarvasjoen Nuorisoseuran esittämässä näytelmässä Hakalan rahat on totinen paikka, kun isäntä (Eero Syrjälä) menee ja kadottaa paksun lompakkonsa. Isännän seikkaperäistä selitystä kadonneista rahoista kuuntelevat naapurinpoika Kalle Mäkelä (Ari Tähtinen), Hakalan vaimo Helena (Tuuli Korpisalo) sekä tytär Liinu Hakala (Riikka Takala). (Kuva: SAri Holappa)

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen uudistetussa Vuorilinnassa lauantaina ensi-iltansa saava, Tarvasjoen Nuorisoseuran esittämä näytelmä Hakalan rahat on ohjaaja Inkeri Vyyryläisen mukaan komedia, jota on höystetty runsaalla laululla.

–Meillä on paljon hyviä laulajia ja taitavia näyttelijöitä, joten tässä on paljon hauskoja juttuja, hän kertoo.

Alun perin vuonna 1905 kirjoitetussa kappaleessa on Vyyryläisen mukaan monia yhtymäkohtia tähän päivään, sillä myös silloin kamppailtiin taloudellisten huolien kanssa ja pelättiin, että omaisuus menee alta. Myös huono-osaisuus on vahvasti läsnä, samoin kuin tänä päivänä. Ja nuorilla olivat jo silloin omat rakkaushuolensa.

Tunnin mittaisen ja yksinäytöksisen näytelmän aikana päästäänkin jännittämään, saako Liinu (Riikka Takala) Kallensa (Ari Tähtinen), löytääkö Hakalan isäntä (Eero Syrjälä) paksuilla setelinipuilla varustetun ja yllättäen kadonneen lompakkonsa ja kelpaavatko Kontti-Maijan (Marika Tapanainen) kehruut enää kellekään.

–Mukana on taitava porukka, ja vakavista aiheista huolimatta näytelmästä on saatu tunnelmaltaan mukavan kepeä, Vyyryläinen lupaa.

Musiikista vastaa Viisu-Sakaria näyttelevä Markku Fredriksson.

Uusi into päällä

Alun perin Hakalan rahat piti nähdä jo keväällä, mutta koronarajoitusten kiristyessä se päätettiin siirtää. Inkeri Vyyryläinen sanoo heidän silloin pohtineen myös striimausmahdollisuutta, mutta lopulta siitäkin luovuttiin, kun kokoontua olisi saanut vain kuusi henkeä.

Pienen alkukankeuden jälkeen harjoitukset lähtivät jälleen syksyllä mukavasti käyntiin, vaikka vuorosanoja onkin jouduttu opettelemaan hiukan uudelleen. Alkuun näyttelijät myös hiukan empivät, miten kaikki sujuu, koska koronauhka ei ole vieläkään kokonaan poistunut.

–Ensimmäisten harjoitusten jälkeen kaikki olivat taas kuitenkin intoa täynnä.

Kontti-Maijaa näyttelevä Marika Tapanainen sanookin, että on ihana päästä jälleen esiintymään kaiken ollessa niin pitkään tauolla.

–Sen kyllä huomaa, että ensi-ilta jännittää enemmän nyt, kun on ollut pidempi tauko näyttelemisessä, hän pohtii, mutta toivoo samalla paljon yleisöä paikalle.

Hän kehuu myös uusia tiloja Vuorilinnassa ja hänen mielestään uudet puitteet ovat antaneet uutta potkua myös näyttelijöille. Vyyryläinen on samaa mieltä, ja hän kiittelee erityisesti talon akustiikkaa.

–Täällä on niin hyvä kuuluvuus, että kaikki varmasti kuulevat, hän lupaa.

Myös talon rauhallinen värimaailma viehättää Vyyryläistä. Uutta Nuorisoseuralle on myös talviteatteri, jolle ei ole aiemmin ollut kunnon tiloja.

–Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun pääsemme esittämään talviteatteria täällä Vuorilinnassa.

Esitykset La 9.10. klo 19, Su 10.10. klo 14, Ke 13.10. klo 19, Pe 15.10. klo 19, La 16.10. klo 19, Su 17.10. klo 14 Tarvasjoen Nuorisoseuran Vuorilinnan salissa, Salomäentie 9. Näytelmä on yksinäytöksinen ja kahvit juodaan vasta esityksen päätyttyä. Liput varataan etukäteen rajoitetun katsojamäärän vuoksi. Lisätietoja ja varaukset, 044 308 5022.